Hlavní obsah

Otevřený dopis paní Terezii Tománkové

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Původně jsem svou výtku adresovala přímo paní Tománkové, ale můj e-mail se mi vrátil jako nedoručitelný. Takže volím formu otevřeného dopisu - tím spíše, že podobných přešlapů se dopouštějí i další.

Článek

Dobrý den, paní Tománková,

jste všeobecně považována za korektní a vyváženou komentátorku. A ano, ve srovnání s „komentátory“ na jiných TV tomu tak je.

Nevím, kdo vybírá hosty do diskusních pořadů a  nedělám si iluze, že když vybere i ty, které nikam jinam nezvou, činí jen z lásky k vyváženosti. Ale i tak jsem za možnost vidět a slyšet jinde „nežádoucí“ vděčná.

Ve středečním pořadu České zájmy jste mě ale pěkně zklamala. V rozpravě s kandidáty do europarlamentu jste se zeptala paní Konečné, proč na svou kandidátku dává i takové extremisty a lháře jako je Petra Rédová, která (podle Vás) lživě tvrdila , že je zdravotní sestrou v Brně a která škodila za kovidu.

Vy jste si svá tvrzení někde ověřila? Vůbec ne, viďte? Jen jste nejspíš papouškovala lži uveřejněné v Manipulatorech.cz jakýmsi samozvaným hlasatelem pravdy Cemperem, který byl už nejméně jednou u soudu označen za lháře a potrestán.

Paní Rédová (kterou zrovna nemiluji, ale i tak uznávám její právo na obranu), je už roky zdravotní sestrou v Londýně, a tato informace je všeobecně známá a dokázaná, o práci v Brně nikdy nemluvila. Vy jste si před vyřčením takové špíny nic nezjišťovala?

Vy máte důkazy, že za kovidu někoho poškodila? Nemáte! Ani je mít nemůžete! A přesto jste po cizím člověku plivla neověřenou špínu. Jak se tohle může korektní profesionálce stát?

Takže - Vaše profesionalita a korektnost je velmi relativní. Něco ve smyslu „jednooký králem mezi slepými“. Přesto pořád věřím, že máte naději stát se dvouokou.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz