Hlavní obsah

Ruský kasovní trhák, Rakušan na cestách aneb Co týden dal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Virózy a chřipka řádí napříč republikou a dostala do postele i mě. Rýma mi nedá spát, a tak sleduji zprávy a diskuse, až se z toho blahodárně potím.

Článek

Nový čínský vlak bude zkušebně jezdit v ČR, informuje Seznam a přikládá video z jeho interiéru. Vypadá dobře a úplně novým prvkem, který v našich vlacích zatim nemáme, jsou sedačky na stání. Jenže jsou dělané na hubené asiaty - svůj český zadek bych asi do toho pidiprostoru nenacpala.

Ivan Bartoš by se měl stát příštím premiérem, vidím další titulek a uvažuji, zda to pisatel myslí vážně nebo jako ironickou reakci na Bartošovy třeskuté „digitalizační úspěchy“. Pálí mě oči a dál číst se mi nechce. Osobně však doufám v ironii.

Nepohodlný film se stal v Rusku kasovním trhákem. Propagandisté zuří. Čtu ten výmluvný nadpis pořád dokola a nechápu: vždyť nás politici i média stále ujišťují, že v Rusku je děsivá totalita, stoprocentní cenzura, nulová svoboda. A teď tam miliony lidí klíďo píďo chodí na režimu nepohodlný film? A propagandisté jen bezmocně zuří? Jojo, kdo lže, měl by mít aspoň dobrou paměť!

Ministr Rakušan hlásí, že bude pokračovat ve svých cestách do podhradí mezi prostý lid a nabádá své kolegy ve vládní koalici, že by neměli opomíjet občany ve vyloučených lokalitách. Za což je mnohými kolegy dosti kritizován a lidem označován za podrazáka. Asi mu moc nefunguje ta propagandistická kampaň za 40 melounů, a tak pořádá nově ta svá grand tour. A zase za naše! Neměl by vrátit aspoň tech 40 melounů?

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz