Hlavní obsah

Sašo Vondro, vážně se chce Ukrajincům bojovat?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ukrajina byla jedním z témat první velké předvolební debaty na Primě. Zástupci vládních stran tam hájili dodávky zbraní, opozice byla za dojednání příměří.

Článek

„Přece Ukrajincům nemůžeme bránit, když mají chuť bojovat a hájit svou zemi“, argumentoval Saša Vondra. Ten Vondra, který před a protestem zemědělců donesl do stejné televize falešný dopis a obvinil předáka zemědělců z kolaborace s Putinem. Ten Vondra, který - kdyby měl čest a svědomí - chodil by „kanálama“ a žádná tv, kdyby měla čest a svědomí, by mu už nedala prostor.

Ale dostal ho. A dodávky zbraní obhajoval chutí Ukrajinců bojovat. A já se vás ptám, Vondro: kteří Ukrajinci že to chtějí bojovat? Ti, kteří utekli do celého světa? Dokonce i maenstreamová média uvádějí, že v Evropě je asi 800 tisíc bojeschopných ukrajinských mužů! Nebo jsou to ti, co se různě skrývají po Ukrajině a vojenská policie je honí a násilím, bombardována sprostými nadávkami i kameny kolemjdoucích, odvléká na frontu? I to už musi přiznat naše pravdomluvná mééédia.

Před dvěma dny visel na Seznamu titulek: „Můžeme Kyjevu pomoct s vrácením mužů v branném věku, řekl polský ministr. Mezi tamními Ukrajinci to vře.“ Myslíte, Sašo, že to vře z nadšení, že budou posláni do masomlýnku, nebo z hrůzy a vzteku?

Takže - kdo tedy chce válčit? Kromě amerických zbrojovek, Fialy, Černochové a vás? Jo, asi Zelenský a ukrajinští oligarchové, kteří se povalují v cizině na svých luxusních jachtách a vilách zakoupených z rozkradené pomoci Ukrajině. Protože dokud se válčí a pomoc proudí, mají co krást!

Že lžu? Tak to lehce zjistíme po válce! Jestli jste si jistý ( a vaši spolukoalové) těmi dodávkami zbraní, pojedete se všichni po válce na Ukrajinu podívat. A až statečně zavítáte ( tentokrát už bez blembáků a vestiček) mezi prostý lid, tak jistě radostně zavoláte: To díky nám jste mohli válčit co nejdéle! Uděláte to? Určitě ne, viďte?!

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz