Hlavní obsah

Válek rozšířil dvojí metr i na bakterie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Černý kašel po létech klidu zase vytasil zbraně. Oproti dávným dobám naštěstí disponujeme antibiotiky, která pacienty zachraňují.

Článek

Příčinou, proč dochází k výskytu této nemoci, je prý vyprchání protilátek po očkování v dětství. Je to pochopitelné - černý kašel díky očkování vymizel a obyvatelstvo nemělo šanci potkat se s jeho průvodcem a imunitu si prohloubit.

Ministr Válek tvrdí, že příchozí Ujrajinci za chorobu v ČR nemohou. O tomto tvrzení lze s úspěchem pochybovat, pakliže víme, že na Ukrajině se u nás běžná očkování prováděla naprosto nahodile a sporadicky. A někde se bakterie vzit musely, když u nás skoro nebyly, ne?

Ale toto téma pro mě momentálně není až tak podstatné. Mnohem víc mě zajímá, co s tím. Občané atakují své obvodní lékaře a žádají o přeočkování. Zpočátku jim lékaři bez problémů vyhověli, jenže brzy se vakcín začalo nedostávat.

Ministr Válek nedávno na TV Nova v pořadu „Za pět minut dvanáct“ vytáhl graf, na němž jasně deklaroval, že černým kašlem je nejvíce ohrožena skupina mladistvých (tuším, že lidé 16-19 let). A protože máme nedostatek vakcín, postačí prý přeočkovat tuto skupinu.

Ano, pane ministře! Taky si myslím. Ale jak je možné, že u černého kašle to víte, ale u kovidu jste chtěl pomalu očkovat i mrtvoly a nenarozené děti?!

Pravda, černý kašel způsobuje bakterie a kovid virus, ale obě jsou to velmi nakažlivé nemoci roznášené kapénkami vznikajícími mluvením, kašlem a kýcháním.

Takže, pane ministře, jste opravdu typickým představitelem vlády, která bez ustání užívá při posuzování věci dvojí metr tak, jak se jim to hodí do krámu!

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz