Hlavní obsah

Babiš nebo Nerudová? A co třeba Pavel?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Jiří CB Benýšek

Složitost volby

Ten, koho vůbec zajímá volba prezidenta, má teď náročné období. Jak se rozhodnout koho volit a je vůbec nějaká správná volba?

Článek

Anketa

Prezidentem/tkou chcete:
Danuši Nerudovou
17,4 %
Andreje Babiše
17,4 %
Petra Pavla
30,4 %
Pavla Fišera
17,4 %
Marka Hilšera
0 %
Karla Diviše
4,3 %
Josefa Středulu
0 %
Jaroslava Baštu
13,1 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 23 čtenářů.

Nezadržitelně se blíží 13. leden, tedy datum kdy se koná první kolo volby prezidenta, či prezidentky České republiky. Pro vlastníky voličského práva jde o velkou událost a nebo jim je to úplně jedno. Je to smutná pravda, že mnoho českých občanů volby jako takové nechávají chladné a to i ty prezidentské. Buď mají k politice odpor, nebo mají jiné důležitější starosti a nebo jsou prostě jen ignoranti povahovým založením.

Ten kdo volí, je buď fanoušek Babiše, anebo demokrat, který ale dost možná váhá, koho si vybrat. Bývalého komunistu, který své selhání odčinil. Ale co když je pořád spící agent a probudí se až jako prezident? Nebo kandidátku, která velmi slušně roste, Danuši Nerudovou, která ale také má nějaký ten škraloup. Nejdřív případný střet zájmů jejího manžela a nově kupčení s tituly na škole, kde byla rektorka. A pak je tu možnost volit někoho z řady těch co jsou kolem pěti procent a méně a smířit se s tím, že nejspíš v druhém kole nebudou.

Ať tak či tak, bylo by úžasné, kdyby každý, kdo má volební právo, udělal odhodlané rozhodnutí, že na to mrkne a půjde. Aspoň hodinu dá tomu, že se podívá, kdo je uznaný kandidát ministerstvem vnitra, zjistí si jen základní informace o nich a pak půjde k volbám.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz