Hlavní obsah
Prezidentské volby

Bašta skokan voleb, Babiš čtvrtý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay, Jiří CB Benýšek

Středověká bašta a čáp ve svém hnízdě

Trocha fikce a volebních odhadů, a to vše exkluzivně a jedinečně na jednom místě v tomto článku.

Článek

Představte si finále Pavel - Nerudová. Je to neuvěřitelné, ale Babiš skončil až čtvrtý. Skokanem voleb je Bašta. Skočil, ale nedoskočil. Skončil na nepostupovém třetím místě.

Po Babišovi byl na pátém místě Pavel Fischer a dále to bylo následovně: Marek Hilšer, Josef Středula, Karel Diviš a poslední Tomáš Zima.

Bašta a Středula obrali Babiše. Ten se neovládl v jediné debatě, do které přišel, a bylo vymalováno.

Že se něco takového může stát? Ano, může. Všichni jsme napnutí, jak to celé dopadne. Přece jenom se rozhoduje o tom, kdo bude dalších pět let sedět na hradě. Prezident má nemalý vliv na to, jakým směrem se naše společnost bude ubírat, jsetli bude táhnout za jeden provaz, a nebo bude rozdělená. Prezident do jisté míry určuje, zda chceme patřit na Západ, a nebo na Východ. To není zas tak málo, jak by nám někteří chtěli namluvit. Společnost je velmi rozdělená, je tady i skupina lídí, kteří by nejradši po prezidentovi chtěli, aby odvolal vládu a choval se protiústavně jako Zeman. Jsou nějaké volební průzkumy, ale nakonec to může dopadnout jinak. Do samotných voleb ještě zbývá nějakých šest dní a během nich se může stát mnohé. Nějaký speciální hnojomet na top tři kandidáty nebo famózně povedená debata některého kandidáta z nepostupové šestky. Pak může nějaký kandidát vymyslet něco, co se bude šířit jako lavina a osloví to i voliče, kteří k volbám nechodí. Spustí to efekt 100% volební účasti a budou se dít věci.

Stát se můžou různě věci, já jen přeji nám všem, aby vyhrál ten/ ta, kdo bude společnost spojovat, otevírat důležitá témata a bude vzorem nám všem a bude ukazovat správný směr. Vysílat signál, že když začneme u sebe a zlepšíme se, dokážeme změnit k lepšímu i svět kolem nás, je ta správná cesta.

Ať to pro tebe dobře dopadne, Česká republiko!

Foto: Pixabay

smutný Babiš

Anketa

Dostane se Andrej Babiš do druhého kola?
Ano
49,3 %
Ne
50,7 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 335 čtenářů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz