Hlavní obsah
Názory a úvahy

Baťova Electra stoupá vzhůru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Jiří CB Benýšek

Odznak letadla

Stejně jako Baťa vzlétával se svým letadlem, tak po každém vzletu následovalo i přistání.

Článek

Je to určitá paralela. Život je nahoru a dolu. Když se daří, člověk má být vděčný a snažit se, aby se dařilo i nadále.

Člověk vzlétne a vše je zalité sluncem. Nad oblaky svítí i když dole na zemi je zataženo. To je výhoda létání. Zároveň je to takové obrazné přirovnání k tomu, když má člověk nadhled. Někdy mít nadhled není jednoduché. Ale když se to pořadí, tak to stojí za to.

Jan Antonín Baťa bojoval za demokracii, bojoval za svou čest, za to aby neohnul záda před nepravostmi světa a že se mu jich přihodilo hodně.

Naše demokracie stále nemá vyhráno. Ve vzduchu létá mnoho dezinformací a vládě se úplně nedaří své dobré myšlenky dostat mezi obyčejné lidi. Dobrá vlaštovka je nenaletet.cz. Ale vláda nesmí usnout u pár témat, ale velmi intenzivně tuto stránku rozvíjet. Vysvětlovat, komunikovat s občany. Prostředky pro komunikaci jsou a nemusí to stát moc peněz.

Zároveň je možné sledovat našeho premiéra na Twitteru.

Naše společnost by se měla snažit zajistit kvalitní informace pro všechny a to velmi dostupnými prostředky. Pokud budeme mít vzdělané a dobře informované občany, tak naše společnost bude prosperovat a obrazně řečeno Baťova Electra bude moct dál svobodně vzlétávat a přistávat a odkaz Jana Antonína Bati bude žít dál.

-------

Zdroj:

O životě Jana Antonína Bati se dočtete ve skvělé knize od Miroslava Ivanova a jmenuje se Sága o životě a smrti Jana Bati a jeho bratra Tomáše

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz