Hlavní obsah
Názory a úvahy

Blažek neodstoupil, ale Piráti odešli z koalice. Pak jsem se probudil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay.com

Crazy týpek

Byl to bláznivý sen a tak jsem se rozhodl se vámi o něj podělit.

Článek

To víte, člověk všude čte o tom Blažkovi, jakej je to Don Pablo a že by ho někdo okamžitě odvolal a jinýmu že je to absolutně buřt. No a pak se o tom člověku nemá zdát.

To si takhle před spaním přečtu obvyklou porci informací ze světa a usnu. No a pak to přišlo. Následuje sen. Probudím se a po snídani a takových těch ranních rituálech, si otevřu zprávy a tam píšou, že Blažek odmítá na opakované výzvy odstoupit a tak Piráti vyhlásili referendum o setrvání ve vládě a drtivě vyhrála varianta vystoupit. „Ty bláho!“ říkám si. „Tak tohle je mazec“ Kdo by to byl čekal, pomyslím si. A taky že jo, čtu diskuze pod článkem na Novinkách a tam někdo píše, že těm Pirátům asi došlo hulení a jinej diskutující píše, že jim asi někdo zapomněl říct, že přijdou o koryta. Jiná diskutující se jich zastává a píše, jací to jsou Mirci Dušínové a že jim jde o blaho republiky, nikoli a vlastní prospěch a že díky tomu za nějaké ty dva roky drtivě vyhrajou volby. Na to někdo reaguje, že je to pěkná blbost, že si to voliči za dva roky nebudou pamatovat. No je to výživný, skoro jako vždy.

No nic, jdu na Seznamzprávy a tam je další článek o tom, jak Piráti odcházejí z vlády. Autoři článků se přou, zda je to nezodpovědnost a nebo hrdinství. Přece jen koalice bude mít pouze většinu 104 hlasů. A že to nahraje opozici a radikálům. Druhý autor oponuje, že naopak díky tomuhle gestu mohou vyhrát příští volby. Minimálně že díky tomuhle drtivě vyhrajou v evropských volbách. A že ODS po tomhle skončí v propadlišti dějin, stejně jako ČSSD a že jí ani změna loga a názvu nepomůže. No skoro se z toho začínám divoce převalovat. Takových názorů a jak se mohlo stát, že ten Blažek je tak arogantní a neodešel sám? A vážně ty Piráti našli ty koule a z vlády vystoupili?

Moc otázek, moc náročné pro snění. A pak jsem se probudil.

A pak jsem se probudil z divokého snu.
Jiří CB Benýšek

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz