Hlavní obsah
Názory a úvahy

Budou předčasné volby, tahle vláda nedovládne

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay.com

Konec

Premiér Fiala vyhodil Bartoše, který po schůzce říkal, že se vlastně nic nemění. Blažka si ale dál hřeje na prsou.

Článek

Petr Fiala právě udělal svoji poslední osudovou chybu. Piráti mají své chyby, kdo ne, ale tohle bylo opravdu nešťastné. ODS si po neúspěchu v krajských a senátních volbách nezametla před vlastním prahem a teď uklízí u ostatních. To je typická lidská vlastnost, chyby u druhých vidíme lépe než u sebe. Ale v situaci, kdy nechává ve funkci Pavla Blažka, který se otevřeně sešel s ruským lobbistou, je to velmi smutný pohled.

Ivan Bartoš asi opravdu podcenil digitalizaci stavebního řízení, je lehké soudit takto zpovzdálí, voliči Piráty vytrestatali, ale premiér teď nemůže po Pirátech nadále chtít, aby zůstali ve vládě. Už nemají důvod. Stranická krize je nejvíce vidět u Pirátů, ale ony jsou v krizi všechny demokratické strany a demokracie jako taková. Toto rozhádání ničemu nepomůže a pan Fiala bohužel ztratil politický instinkt a jen urychlil svůj osobní pád a pád celého Spolu. Teď už půjdou rukavičky dolů a bude se tahat špína. Nejvíc začnou křičet Lidovci a Topka, které ODS v rámci projektu úspěšně vysála, stejně jako ANO vysálo ČSSD a komunisty.

Zdroj:

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-politika-premier-fiala-bartos-konci-jako-vicepremier-pro-digitalizaci-261260

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz