Hlavní obsah
Názory a úvahy

Čecháčci jsou jen obyčejní blbci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay.com

Česká vlajka

Každý velký národ duchem, dělá velkým jeho odvaha, srdce na správném místě a čest. Odvaha bojovat za správnou věc, čest neuhnout před odpovědností a nenechat se zlomit pohodlným bezpracným řešením.

Článek

V komentářích pod články se člověk dozví různé názory. Proto do diskuzí občas rád zavítám. V jedné takové jsem se dozvěděl, že Ukrajinci nepracují, opíjí se a další plantážnické věci že dělají. To mě namíchlo. Ano, každý národ má poctivé a pracovité a má i flákače a opilce.

Prý že to Rusko je vlastně fajn. To že vypovědělo obilnou dohodu je proto, že nemůže vyvážet hnojiva. Psal jeden člověk. Ale vy jste nějakej chytrej. Takže když se dohoda neprodlouží, tak jako Rusko může bombardovat přístavy s obilím? Máte mozek a nebo jen kremelskou propagandu místo něj? Odpověděl jsem já.

A pak pod příspěvkem jací jsou flákači a jak je to hrozné, je vidět u nich ve firmě, jsem napsal toto:

Víte, kolik Ukrajinců po začátku invaze okamžitě jelo na Ukrajinu bojovat? Hodně. A víte kolik z nich už nežije? Hodně. A vy budete hodnotit všechny podle těch, co se tady schovávaj a nebo prostě chlastaj? Další věc je, zamýšlel jste se někdy nad tím, jak asi člověku je, když mu rozbombardujou barák a zabijou rodinu? Někteří tady třeba zůstávaj, aby uživili rodinu.Ale je to strašnej nápor na psychiku. Nedivim se, že z toho někteří chlastaj. Znal jsem jednoho chlapíka, neuvěřitelnej dříč a už nežije. Oni si válku nevybrali, tak přestaňte psát ty vaše stěžovací plky! Kdyby Ukrajinci nebojovali, tak věřte, že Putin by se nezastavil a ty bomby by tady padaly nám. Poučte se z dějin.

V roce '38 si taky mnozí mysleli, jak už bude klid a že to Československo byl vlastně historický omyl. Vždyť to je bývalé Rakousko-Uhersko. To, že ho chtěj Němci, jiný stát i historicky, je jedno. Němec jako Němec. A jak to dopadlo? Neuvěřitelné a naprosto zbytečné krveprolití, jaké do té doby lidstvo nepoznalo.

Chybami se člověk učí. Ale kdo se neumí z chyb poučit, je odsouzen k tomu je opakovat. A když je někdo blbej, tak je prostě blbej. Jeden pisálek se v komentáři bil v prsa, že je kurňa Čech a ať ty Ukrajinci jdou pryč. Říká se, že nejhorší je srážka s blbcem. Něco na tom je. Ale tady rčení, moudřejší ustoupí, neplatí. Aby zlo zvítězilo, stačí aby dobří lidé mlčeli. Dějiny nás o tom několikrát přesvědčili. Je vlastenectví a vlastenectví. Víra v náboženství a víra v náboženství. Jeden vlastenec je čestný, férový a pomáhá potřebným. Druhý je jen tupej blbec a máchá nad hlavou vlajkou a říká, jakej je Čech. Někdo věří v boha a zabíjí kvůli tomu nevěřící v jeho víru a druhý je věřící a obdivuje boží dílo a má před ním hluboký respekt.

Bible a Korán, významné knihy, ale psané v podobenstvích. Ta mají velkou nevýhodu, potřebují vykladatele a zde hraje velkou roli síla interpretace. Jednomu příběhu mohu dát stovky významů.

Jak je smutné, že se na školách v 99% učí dějepis špatně. Jen jako telefonní seznam, letopočet - událost. Ale co je podstata dějepisu? Vše je o souvislostech. Když králi sťali hlavu, tak proč se to stalo? Zvýšil daně, lidé neměli co jíst a radikalizovali se. Ztratili respekt k panovníkovi a důvěru v něj.

Kdyby československá vláda před rokem '38 podpořila demokratické sudetské Němce a místo toho nekomunikovala s henleinovci, tak Hitler mohl ostrouhat. Místo toho to vedlo k mnoha lidským tragédiím. Představte si, že jste demokratický sudetský Němec. Respektujete demokratické zřízení, navíc respektujete, že vaši předci byli pozváni Přemyslem Otakarem II. a byli mu věrní. A Československo navazovalo na státnost českého království. Ale vláda se s vámi nebaví a někteří z vašich sousedů jsou henleinovci, hajlují a vám zapalují barák, zabíjí dobytek a jinak na vás útočí. Co uděláte? Osamoceně bojujete a postupně prohrávate s přesilou. Kdyby vyhrál dnes Okamura, tak by se o Češích taky říkalo, že jsou náckové.

Němci už svou chybu odčinili a měly by se revidovat Benešovy dekrety. Víte, kdo byli první vězni v koncentračních táborech? Byli to demokratičtí Němci.

Fanatičtí Němci po Minchovu vyhnali a zabili několik Čechů v pohraničí. Když říše padla, tak se mnoho Čechů za vyhnání pomstilo. Bohužel zemřeli i ti Němci, kteří za války Čechům pomáhali. Ale kolektivní vina se prostě hodila na všechny. Němec jako Němec.

Jeden pán v pohraničí celou válku Čechům pomáhal a když padla Říše. Chtěl jít ven. Jeho kamarádi Češi mu říkali: „Hansi, nechoď ven! Zabijou tě!“ „Já se nebudu schovávat, nikomu jsem nic neudělal.“ řekl Hans, vyšel ven a zabili ho.

Nebo jinde zase skupinka Čechů zabila Němce, protože to byli kolaboranti a tito Němci by proti nim mohli svědčit. Pak se překvapivě stali komunisty.

Karma funguje a každý dříve či později dostane to co zaslouží. „Lomikare, Lomikare, do roka a do dne.“

Vláda proto nemůže házet perly sviním a nechávat blbce a křivé charaktery hlásat své lži všude možně na sítích. V demokratické společnosti má každý právo na svůj názor. Ale nese za něj plnou zodpovědnost. Pokud někdo obdivuje vraha (Putina) a obhajuje vraždění, tak musí jít sedět.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz