Hlavní obsah

Dnes otevírá nový český supermarket ComBen

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay.com

nový český supermarket

Známý český podnikatel Jan Tleskač vyslyšel volání mnohých a k dnešnímu dni slavnostně otevřel plně český supermarket.

Článek

Prozatím má tento obchodní řetězec 14 prodejen, v každém kraji jednu. Jde o naprosto unikátní koncept, kdy prodejny jsou situovány v centru krajských měst a tím i podporují cestovní ruch. Pan Tleskač nám prozradil, že krajské prodejny jsou jen začátek. Časem by mělo přibýt dalších 62 prodejen. Proč 62? Výpočet je jednoduchý. ČR má 14 krajů a 76 okresů. Čili ke stávajícím 14 prodejnám se otevře ještě 62 provozoven tak, aby síť supermarketů ComBen byla v každém okrese. I v okresech bude klíč k volbě umístění prodejen stejný. Vždy budou situovány co nejvíce v centru, aby podporovali cestovní ruch.

Jak bude ComBen podporovat cestovní ruch? Už jenom konceptem na kterém je založen. V těchto menších supermarketech najdete výhradně lokální produkci. Je to přehled výrobků a produktů které splňují pravidlo, že jsou vyrobeny na území České republiky. Nákupčí oddělení si pečlivě vybírá kvalitní potravinářské a jiné výrobky, které jsou vyráběny v tuzemsku a zároveň firmy které je vyrábějí, jsou 100% vlastněny českým kapitálem. To znamená, že majitelé firem dodávajících do řetězce ComBen vlastní tyto firmy a plně odvádějí daně v České republice. Od toho si Jan Tleskač slibuje unikátnost celého konceptu. Už se napřílad turistům nestane, že si někde v centru českého či moravského města koupí čepici s nápisem daného města, jako turistický suvenýr a po otočení čepice z druhé strany vidí nápis made in china. Ne, všechny výrobky na sobě mají označení made in czech republic a nebo jejich čárový kód začíná čísly 859.

V ComBen supermarketech seženete potraviny, drogerii, textil i obuv a elektrické spotřebiče. Prozatím je sortiment hodně výběrový. To znamená, že rozhodně neseženete kompletní potraviny na kompletní nákup večeře jako v klasickém supermarketu. Zaprvé je to z toho důvodu, že ComBen teprve začíná, zadruhé Comben vychází ze situace na trhu a ví, že má velkou konkurenci u ostatních supermarketů.

Zpět k umístění prodejen. Proč jsou v centru? Tam se bude špatně parkovat. Ano, je to úmysl. Jan Tleskač nepodporuje automobilovou dopravu. Nejvíce fandí chodcům a pak ještě cyklistům. Jiný druh dopravy svých zákazníků neporučuje. Díky tomu mohou být provozovny v centru a nezahušťují dopravu. Zároveň tvoří celkový nákupní zážitek. Vy si nejdete obyčejně nakoupit, to děláte v supermarketu který je pár set metrů od místa kde bydlíte a nebo kde se dá dobře parkovat autem. V ComBen supermarketech si jdete pro zážitek a to doslova. Dopředu si vymezíte čas kdy tam půjdete. Dopravíte se tam pěšky, spojíte to i s procházkou po centru daného města. Poznáte dobře okolí té prodejny.

A teď k sortimentu. Všechny věci z klasického supermarketu se u nás ani nevyrábí, to znamená, že je v tomto novém supermarketu ani nenajdete. Například papriky. Co zde ale koupíte je cukr, mouka, jablka, brambory, mrkev a mléčné výrobky. Z elektra je výběr také omezený. Tam jsou v nabídce převaážně spotřebiče firmy Isolit-Bravo pana Kvida Štěpánka. Drogerie je také omezená. Zastoupení mají firmy jako Alpa, Havlíkova apetéka, Manufaktura a Feeleco. Co se týče textilu, tak koupíte zatím jen trička od firmy Citizenwear. U obuvi je výběr lepší. Tam najdete zastoupení firem jako je Moleda, JANCARIK, Vasky a Realfoot.

Existuje tam i speciální roh, kde je zastoupen i světový prodej a ten je podle jiného klíče. Tam je kladen důraz na evropský rozměr. Čili tam můžete koupit výrobky které se vyrábějí v Evropě a nebo jsou navrhovány evropskými firmami. Prozatím jsou tam chytré hodinky od firmy Suunto, navržené a vyrobené ve Finsku. A mobilní telefony Nokia, navržené ve Finsku, vyrobené v Číně. Jedná se tak o jediný čísnký výrobek v celém sortimentu.

APRÍL!!!

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz