Hlavní obsah
Názory a úvahy

EU nás dovede do pravěku, poslední zhasne

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay.com

EU diktatura

Ekofanatismus vládne v hlavách europoslanců. Má to jedno velké ale.

Článek

Mnozí europoslanci, buď vlivem svého mandátu a dobrého bydla nebo nějakého myšlenkového nastavení z doby před ziskem mandátu, žijí v bublině a nechápou souvislosti.

My teď jen můžeme říct sbohem konkurenceschopná Evropo! Milý světě, my ti dobrovolně uvolníme místo a budeme jen koukat, jak se z nás stane skanzen a vlak prosperity a rozvoje nám ujede do jiných krajin a my už ho nikdy nedostihneme.

Už teď vidíme, jak nám Green Deal všechno zdražuje. Státy, které jsou již nyní silně zadlužené, mají zvyšovat své schodky rozpočtu jenom proto, aby se více „zazelenala“ Evropa. Jenže má to jeden obří háček, spíše hák, my na to prostě nemáme peníze a je to moc rychlé.

Proč dezinfo slaví takový úspěch? Protože rozhodnutí typu, zakazuji výkonný vysavač, protože má moc velkou spotřebu a nebo zakazuji klasickou žárovku, protože je energeticky neúsporná, podlamují víru Evropanů ve zdravý rozum. Nebo povinný biolíh do benzínu a nafty, který akorát vodnatí a poškozuje motory. Toto Evropská unie vůbec nemá řešit. Podobně jako to, jestli má být okurka rovná nebo křivá. Toto jsou ty věci, které závažně podlomily podporu evropské spolupráce v očích obyčejných lidí.

Poslední hřebíček do rakve bude drsné zavádění Zeleného údělu. Spíše to bude úděl k tomu zkrachovat a umřít hlady. Green Deal mnoho lidí chápe jako násilné zavádění ekofanatických rozhodnutí. Vážně budeme rozšiřovat systém emisních povolenek a v důsledku toho se nám zdraží benzín a nafta? Vážně budeme dál zakazovat neekologické kotle, v době, kdy je kousek od nás válka? Pokud nám tato všechna opatření zvednou již tak vysoké životní náklady, tak to silně destabilizuje demokracie napříč celou Evropou a způsobí to ekonomický a následně sociální chaos. A ten nevyprodukuje nic jiného než nové Hitlery, Mussoliny, Staliny a jiné diktátory. To se vážně neumíme poučit z dějin?

Neumíme. Protože dějepis se cíleně na školách učil tak, aby každého odradil. Je to jen tupé memorování letopočtů a událostí s vyžíváním se v tom, jaké druhy máme pračlověků a co bylo za dinosaury. Informace, které nám jsou úplně, ale doslova úplně k ničemu. Místo toho, aby se kladl velký důraz na soudobé dějiny a nedávnou minulost, především posledních sto let. A učit se, že všechno je o souvislostech. Když králi sťali hlavu, tak to bylo proto, protože zvedl příliš daně, lidé neměli co jíst, a tak se radikalizovali. Když nějaké vojsko prohrálo, tak podcenilo logistiku, podporu místních obyvatel a ekonomickou stránku a tak dále. Sem tam nějaký letopočet, aby člověk věděl kde, v jaké době se asi tak nachází. Ale hlavně jsou to pohádky s ponaučením. Dějiny se stále opakují a poslání dějepisu zamezit opětovnému zažívání hrůz z minulosti, se míjí účinkem, protože dějepisáři tento krásný předmět neumí učit.

Není hloupého žáka, je jen hloupého učitele. Není nepoučitelného voliče, je jen arogantního a neznalého politika. To, co teď evropští poslanci předvádí, je cesta do pekel. Evropská spolupráce má v dnešní době smysl víc než kdy jindy. Jen si nesmíme do Evropského parlamentu volit blbého a blbějšího a nebo nevolit vůbec. Protože to tam ty blby dostane stejně. V dnešní době chybí silní demokrati, lídři, kteří umí lidem věci vysvětlovat, kteří je umí vést správným směrem, kteří umí naslouchat jejich problémům a požadavkům. Chybí lídři, kteří jsou tu pro lidi, a ne pro vlastní kapsu. Když chybí, pojďme si je vytvořit. Třeba takový lídr je v každém z nás. Stačí ho jen najít, probudit a spojit se s ostatními. Společně dokážeme velké věci. Heslo: společně k prosperitě a plným peněženkám pořádných peněz.

Zdroj:

https://www.novinky.cz/clanek/ekonomika-na-vladu-miri-jizdni-rad-green-dealu-zdrazi-benzin-i-vytapeni-uhlim-40480270

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz