Hlavní obsah
Umění a zábava

Pohádka: Iron Man osvobodil Simferopol a významně přiblížil konec války

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay

Iron Man

Jedná se o fikci, ale kéž by to byla pravda.

Článek

Jeden vynálezce bytostně nesnášel jakékoli násilí a nespravedlnost. Už když Rusko okupovalo Krym, se v něm vařila krev. Když viděl reakce, nebo spíše nereakce světových státníků, jeho naštvání ještě více gradovalo. Protože měl úspěšnou firmu, která vlastnila mnoho patentů, tak měl i dobré finanční možnosti.

Začal tedy, inspirován filmem o Iron Manovi, vyvíjet brnění nové generace. A během osmi let, které uplynuly, než se Rusko odhodlalo si vzít celé ukrajinské území, toto brnění dokončil. Nenasadil ho ihned v den napadení Ukrajiny, tedy ve čtvrtek 24. února 2022. Jednak proto, že ještě chybělo doladit detaily, ale druhak proto, že byl v šoku, že se něco takového mohlo stát v 21. století a jak navíc přiznává, zachoval se tenkrát jako slaboch. Neměl potřebné sebevědomí, že by on jako jedinec mohl něco změnit. Nicméně jeho frustrace s nárůstem vybombardovaných měst a počtem mrtvých žen, mužů a dětí se zvětšovala. Už se na to nemohl dívat a včera 13. 11. se konečně rozhodl. Navlékl na sebe brnění a cvičně absolvoval let. Vše fungovalo perfektně, topení, zrychlování, řízení, štíty a i laserové zbraně. Energetický zdroj v podobě revolučního elektrokrystalu dával ještě více energie než očekával.

Přesně o půlnoci na úterý 14. 11. navlékl brnění znovu, tentokrát naostro a cíl byl jasný, Simferopol. Krym a jeho hlavní město je to, co Putina a jeho ješitné ego bude nejvíc bolet. Během půl hodiny letu byl na místě. Pomocí chytrých systémů operačního systému jeho brnění zmapoval všechny vojenská stanoviště a sklady zbraní. Toto vše během krátké chvíle zničil. Okupanty zasáhla nepředstavitelná panika, a když ho viděli v jeho brnění, tak se ani nezmohli na výstřel, jak byli v šoku.

Během půl hodiny dokázal vyčistit celé město od vojáků a kolaborantské policie. Lidem řekl, že se vrátí a to brzy. Doletěl domů a než si lehl, tak dlouho přemýšlel nad svými činy a přemítal co dál.

Napadlo ho, že každá hodina je příliš drahá a že stojí až přiliš mnoho životů. Rozhodl se ještě tentýž večer. Zítra poletí do Kremlu a jednou provždy válku ukončí. Vladimire Vladimiroviči, tvé dny jsou sečteny!

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz