Hlavní obsah
Hry

Ježek v kleci se znovu objevil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay.com

Jiný ježek něž ten v kleci

Tajemný miliardář si přečetl knihu Tajemství velkého Vonta od Foglara a rozjel letní hru.

Článek

Že peníze přináší možnosti, slyšel v životě asi každý. Ale že ty možnosti jsou opravdu různorodé, by napadlo málokoho. Jeden tajemný miliardář se nadchl pro tajemství Velkého Vonta a udělal něco nevídaného. Plány na létající kolo zatím nemá. I když, možná že už dokončili vývoj i toho kola. Ale má velké možnosti a zajímavé nápady.

Nebudu už déle napínat. Koupil hodně hlavolamů známého ježka v kleci. Jen ty kvalitně provedené, takové, kde ježek nejde bez znalosti hlavolamu vyndat. Zároveň se dá rozšroubovat a do jeho vnitřku se dá vložit kde co. Jako třeba hedvábný svitek složený do kuličky a nebo třeba microSD karta se zajímavými daty. A nebo prostě jen kousek velmi tenkého papíru s kódem.

Zkrátka existuje několik ježků s různým obsahem a tyto ježky mohou lidé hledat. Trochu je to jako kešky a trochu jako táborové hry. Takový mix otázek a tajemství. Díky digitálním vymoženostem se dá využívat aplikaci v mobilu k hledání a jinou ke sledování svého skóre vůči ostatním hráčům.

Kdo ježka najde, tak zcela jistě po jeho vyndání, může získat jeho obsah. Samotný obsah v podobě hedvábného svitku, tenkého papíru a nebo microSD karty je zataven v plastové fólii, aby bylo dosaženo voděodolnosti a nedošlo ke ztrátě obsahu, jako tomu bylo ve Forglarově knize.

Do soutěže se mohou zapojit jak skautské oddíly, tak Sokolové na svých soustředěních a nebo i laická veřejnost. Soutěžit může jednotlivec nebo skupinky. Optimální minimální věk je 12 let. Pro vyzvednutí výhry musí mít hráč někoho, komu bylo již 18 let. Ale soutěžit lze už od šesti let, pokud má soutěžící doprovod dospělého.

A teď to podstatné. Je toto celé jen pouhopouhý výmysl autora tohoto článku? Tedy Jiřího CB Benýška? A nebo je to skutečnost? A co vůbec znamená to CB ve jméně autora? Není to až moc záhad najednou?

Jedno je jisté, ať je to pravda nebo ne. Myšlenka existuje. A je velkým tajemstvím, zda bude realizována.

Umíte morseovku? Víte jak vypadá první pomoc? Co dělat během bouřky v přírodě? Máte kritické myšlení? Umíte hospodařit s penězi? A máte spravedlivou povahu a čest Mirka Dušína? Pokud ano, tak třeba i vyhrajete nějakého z ježků.

Velký Vont, Široko a Jaroslav Foglar se zajisté těší na další dobrodružství.

Anketa

Četl jsem knihu Tajemství Velkého Vonta?
Ano
86,8 %
Ne
11,8 %
Přečtu si
1,4 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 780 čtenářů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz