Hlavní obsah
Satira

Kalousek zakládá rovnou dvě strany

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay.com

Dvě strany

Jistota je jistota a proto je dobré si to pojistit

Článek

Ale kdeže, nějaké štěpení sil. Diverzifikace se tomu říká. A Kalousek jako správný finančník a všemi obávaný politik, se do toho pustil s plnou vervou. Jedna strana bude nést název SRO a druhá KASTRÁT.

SRO, strana rozpočtové odpovědnosti, bude cílit na drastické snížení schodku státního rozpočtu a intenzivní splácení státního dluhu. KASTRÁT, Kalouskova strana temna, bude mít za cíl prosadit co nejvíc politických a lobbistických šmé. Čili více peněz z hazardu, prodat všechny zbývající státní podniky za co nejnižší cenu svým kamarádům a byznysovým přátelům. Absolutní potlačení opozice, zrušení práva na názor. Zkrátka všechno to nejhorší, co jsme se kdy o Kalouskovi za jeho politickou kariéru mohli dočíst.

Upozornění pro ty důvěřivé: Jedná se o smyšlený článek
Jiří CB Benýšek

Na zemi leží asi 600 000 hlasů nespokojených voličů a podle Kalouska je potřeba je jen zvednout. Dvě strany by to měly zvládnout naprosto s přehledem. A ještě k tomu navíc totálně odsají hlasy koalici Spolu, třást se mohou i Piráti a Vítek Rakušan a jeho Stan, taky nebude ušetřen. No a co teprve opozice, tam je to jasné. Strana silného lídra, na kterého mají všichni číslo, tedy ANO a dokonalý manažer Babiš, přijde o podstatnou část voličů vinou strany SRO. A k velkému neštěstí našeho jediného multikulti politika a největšího českého vlastence Tomia Okamury, přijde SPD o většinu voličů, kteří se houfně a hrdě sešikují za vůdci ze strany KASTRÁT. Třešničkou na dortu bude to, že Kalousek ve straně KASTRÁT ani nebude členem, ale pouhým čestným předsedou a jako správný pán temnoty, bude za nitky tahat zpovzdálí.

Vzkaz pro všechny politiky, nesnažte se, už teď je pozdě. Kalousek to všechno zválcuje a bude tady ráj na zemi. Tedy, přesněji řečeno, ráj jen pro některé. Rozhodně to nebude ráj pro všechny. Kalousek totiž nebude nikoho dotovat a ani nebude rozhazovat. Tak pozor na to a šetřete na výpalný.

Zdroje:
Petr Jablonský- Nedělní lajf
Vlevo dole- politický podcast

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz