Hlavní obsah
Názory a úvahy

Kalousku seš jednička. V tomhle s tebou musím souhlasit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay.com

Jednička Kalousek

Dluhy dělají zase dluhy. Stát opravdu nejde dobrým příkladem svým občanům.

Článek

S tímto tweetem Miroslava Kalouska nelze nesouhlasit. Tím že si stát stále půjčuje, musí na úrocích platit čím dál víc. Velmi smutný příběh.

A vtip je v tom, že to jsou jen úroky. Samotný dluh zůstává stále stejný, stát nic nesplácí. Zkrátka ten kdo si kdysi nakoupil státní dluhopisy, je jistě velmi spokojen. Peníze má krásně zhodnocené. Akorát běžní občané jen mohou pozorovat, jak se osekávají státní výdaje a z jejich daní pro ně stát dělá stále méně. Najde se někdo, kdo to dokáže změnit? Bude mít Česká republika ještě někdy vyrovnaný rozpočet? A podaří se nějaké vládě dluh splácet? Moc otázek a jednoduché řešení. Které ale má jeden háček. Je potřeba provést promyšlená nepopulární opatření a do těch se nikomu nechce. Ale čím déle se to udělá, tím bolestivější to bude.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz