Hlavní obsah
Víra a náboženství

Kritika sexu jako největší zločin církve

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay.com

Trochu světla do té temnoty

Jak je ta česká společnost zpátečnická. Chce se mi blejt, velebnosti.

Článek

Jak někdo dokáže řešit, že je někdo farářka a miluje ženu, je neuvěřitelné. Miluje ženu, přejme jí to. Nebo vy snad nemilujete? Obecně to vychází z toho, že katolíci mají problém se sexem. Vždyť vlastně v Bibli se píše, že jsme počati z prvotního říchu, čili ze sexu. No to je teda hrozné. Abychom se mohli narodit, musíme zhřešit. Kdo takovouhle blbost vymyslel, byl buď hrozný puritán a nebo prostě vypočítávý člověk. Proč? To si povíme později. Jisté ale je, že mnozí křesťani vlastně dojdou zákonitě k přesvědčení, že správné plození dětí probíhá takto, sex až po svatbě a jen za účelem dětí. Vlastně je to takové ve stylu, miláčku tak tedy zhřešíme, abychom měli to miminko, ale rychle, ať už to máme za sebou tu hroznou věc.

Církev obecně má se sexualitou problém. Třeba v některých příručkách dospívající mládeži se psalo, že kdo masturbuje, tomu vysychá mozek. Ano, i takový vliv to údajně má. Z toho musí plynout jedině obrovská frustrace, protože sex je jednou ze základních lidských potřeb.

A teď proč to církev, lépe řečeno její mocipáni udělali. Důvod je jednoduchý, stejně jako proč zavedli celibát. Kdo ovládá sex, ovládá podstatnou část člověka. Praktický příklad. Dříve se faráři normálně mohli ženit a mít děti. Jenže když farář zemřel, třeba že na něj spadl strom, jeho rodina se musela vystěhovat a skončila bez přístřeší nad hlavou. To samozřejmě budilo pohoršení. Zároveň přesouvat celou rodinu je složitější, než přesouvat jen jednoho faráře. A navíc když farář nemá rodinu, nemá kam dávat peníze. S velkou pravděpodobností je bude vkládat do farnosti. Dnes ale i do alkoholu, cigaret a nebo rekonstruuje faru či kostel. To církev jako první světová korporace pochopila velmi dobře a rozhodla se maximalizovat své zisky a svůj vliv.

Jenže pak se stalo něco, s čím úplně nepočítala. Je to sice kniha a nikdo neví, jestli je to pravda, ale mnoho lidí otevřelo oči a začalo si říkat, co kdyby? Mluvím o knize Šifra mistra Leonarda. Ano, revoluční myšlenka tam je, že Ježíš měl manželku a děti. Jeho manželka byla Máří Magdalena, ta, ze které církev udělala padlou ženu, která byla prostitutka. Jasně, smysl to dává. Jak nejvíc zamaskovat skutečnost. Dát někomu postavení, aby si ho puritánská společnost ani nevšimla a ještě jím opovrhovala. To pak vymytý mozek těžko připustí myšlenku, že mohla být manželkou Ježíše. Trvalo přes tisíc let, abychom o tom mohli jen uvažovat a mohlo to vyjít v knižní beletrii.

Ale i tak se najdou tací, kteří odsuzují lásku ke stejnému pohlaví a vrtají se někomu do života. Je to její život a farářka Kopecká si o něm může rozhodovat sama. Nepotřebuje vaše nabubřelé a falešné požehnání. Takže otevřete oči, vy všichni povrchní křesťani, a začněte u sebe. Všechny tolerantní a chápající křesťany samozřejmě respektuji.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz