Hlavní obsah
Prezidentské volby

Lhát se nemá. Lež nepřináší nic dobrého

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované.

Foto: Jiří Vítek / Seznam.cz

Občas se hodí zamyslet se nad hodnotami.

Pan Babiš je poslanec s největší nepřítomností v Poslanecké sněmovně. A pro lži nechodí daleko.

Článek

Předseda hnutí ANO se v prezidenstké kampani velmi snaží, ale rozhodně ne o spojování společnosti. Svým přístupem, že pomalu každý den má jiný názor a snahou strašit lidi, je ten nejlepší ve vyvolávání chaosu. Kupříkladu tvrdí, že je diplomat a ne voják, že chce mír. Proto se mu podařilo vyvolat diplomatickou roztržku s Polskem, když řekl, že by mu jako spojenci v NATO nepomohl.

Snaží se ulovit voliče kde se dá. Z původní liberální catch all party, když ANO začínalo, se stává stranou silně nečitelnou. Lépe by se dalo říci, že ANO je stranou ne levicovou, ani pravicovou, ani liberální, ani konzervativní, ANO je stranou marketingovou a chaotickou. Když je potřeba získat voliče SPD, tak se kritizuje válka a chce se mír a pomlouvají se Ukrajinci. Když se chce získat voliče Pavla Fischera, tak se chodí do kostela a po kapsách se nosí jezulátka. No a když se chce oslovit voliče KSČM, tak se dělá rozhovor se stalinistou Skálou.

Andrej Babiš bude mít jedno velké štěstí, pokud se prezidentem nestane. Protože kdyby vyhrál, tak se zamotá ve své názorové spirále a nebude vědět kudy kam. Jak nám pořád říkal, že není politik, tak to opravdu není. Rozhodně není charakterní politik. Protože měnit názory podle voličských preferencí a rad marketingového týmu, je cesta do pekel. A už i voliči, kteří na sledování politiky nemají čas, si začnou klepat na čelo a říkat si, že jim to nějak nesedí. Vždyť ten Andrej včera říkal něco jinýho než dneska. A předevčírem byl vlastně ještě pro. Vždyť tohle diplomat nemůže dělat, zvlášť v situaci, když má nějaké spojence. Protože dohody jsou založeny na tom, že platí. Samozřejmě se mohou porušit, ale pak to má tu nevýhodu, že už vám nikdo nebude věřit a zůstanete sám. A Andrej Babiš zůstane sám. Protože zradil a obelhal kde koho.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz