Hlavní obsah

Máte mozek? Já jen že jsem ho neviděl na vlastní oči.

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay.com

Mozek

Nedávno se přihodilo, že jeden člověk zpochybnil kulatost Země.

Článek

Dezinformátoři už zacházejí do takových extrémů, že se asi sami sobě diví, kam až se dostali. Jeden človíček na Slovensku řekl, že si není jistý, zda Země je opravdu kulatá. Moderátorovi řekl, že ji neviděl z vesmíru, že tam nebyl a proto nemůže na 100% říci, že opravdu kulatá je. Co se na tohle dá říct?

Slovenská prezidentka paní Zuzana Čaputová to krátce shrnula slovy, že je to podobné jako pochybovat, zda někdo má mozek a odkazovat se na to, že ho taky neviděl na vlastní oči.

Položme si tedy otázku, děláme dost v boji proti dezinformacím? A kde je ta správná hranice mezi svobodou slova a neomezeným lhaním? Má být něco jako orwelovské ministerstvo pravdy? Rozhodně ne, ale stejně tak nelze veřejně beztrestně lhát a to se děje dnes a denně. Politici se bojí, aby nebyli nařknuti z omezování svobody slova. Ale pozor! Veřejné šíření lži, nenavistných názorů a obhajovaní násilí není svoboda slova! Proto milá vládo a všichni občané konejte, dřív než bude pozdě. Dvanáctá se již blíží. A po dvanácté hodině už bude pozdě a cena za uvedení zpátky do normálu bude zbytečně příliš vysoká.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz