Hlavní obsah
Internet a technologie

Meta se chystá zpoplatnit Facebook a Instagram. Já raději odcházím

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay.com

Ilustrační foto

Meta Platforms tady celou dobu šmírovala uživatele a poštvávala společnost proti sobě. Teď si za to chce nechat platit?

Článek

Díky zpřísnění Evropské unie v oblasti ochrany osobních údajů uživatelů, chystá společnost Meta změnu pravidel. Uvažuje, že uživatelům nabídne placenou verzi bez reklam. Jak kdysi někdo řekl: „Pokud je to zdarma, tak věřte, že není! Platíte draze svými osobními daty!“ A toto to jenom potvrzuje. Náklady na provoz těchto sítí jsou obrovské a celé to bylo financováno cílenou reklamou a obchodováním s vašimi daty. Teď je Meta zahnána do kouta a pokud chce sítě udržet ziskové, tak bude muset aspoň část zákazníků motivovat k placení za využívané služby.

Děkuji nechci, raději odejdu. Jasně, stále nejspíš zůstane neplacená verze. Otázka je, jak moc okleštěná, aby nás to motivovalo k platbě. Nebudu platit někomu, kdo rozeštvával léta společnost jen proto, že to zvětšovalo dosah a s tím se zvyšoval čas strávený na síti a z toho se generovaly větší zisky. Mark Zuckerberg je morální mrzák, který by si zasloužil krach celého jeho internetového impéria. Pomohlo by mu někde pracovat rukama a on by si začal vážit společnosti, kterou tak usilovně ničil.

Co budu dělat bez sítí? Počkám si na rozvoj Seznam diskuze propojené se Seznam Médiem a od podzima by mělo jít vyhledávat mezi Seznam profily jednotlivých uživatelů. V ten moment vážení žádný Facebook ani Instáč nepotřebuji a peníze z reklamy půjdou do českých daní na rozdíl od Mety.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz