Hlavní obsah
Názory a úvahy

Nový ministr financí bude Pavel Vyhnánek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay

Už je na čase

Tak nám Zbyněk Stanjura ztrácí dech. Má to těžké, ale to ho neomlouvá. Je čas se rozloučit.

Článek

Pan Stanjura není zrovna v lehké pozici. Je potřeba rozumně škrtat, a to velmi rychle. Rozpočet se začíná vymykat kontrole a Zbyněk Stanjura začíná vypadat jako kapitán lodi, kterému se utrhlo kormidlo, ale on se snaží tvářit, že má vše pevně pod kontrolou.

Nemá, bohužel. Problémy už začínají probublávat napříč koalicí. Opozice se jen škodolibě směje a voliči vládní koalice se začínají chytat za hlavu a kladou si otázku, kam to všechno povede. Svádět všechno na Andreje mohlo fungovat tak první rok. Ale teď už to jsou jen výmluvy. Ano, dědictví předchozích vlád je tristní, ale to, co zatím podnikl ministr financí, se nedá označit za kvalitní práci.

A teď řešení. Vždy když se kritizuje, má se nabídnout řešení, protože jinak se jako společnost nikam nedostaneme. V minulém volebním období byl náměstkem pro finance na magistrátu jakýsi Pavel Vyhnánek a představte si, co se mu podařilo. Praha měla nejlepší rozpočet za několik let. Možná i v celé její porevoluční historii. Tak proč tohoto pána nepustit na ministerstvo financí? Zkušeností na to má mnoho. A někdo takový je tam potřeba jako sůl.

Pan premiér se začíná povážlivě motat v problémech. Jakoby nestačilo ututlávání skandálu kolem Pavla Blažka zvaného Don Pablo. Proč? Sahat do živých spisů se zkrátka s výkonem funkce ministra spravedlnosti neslučuje. A k tomu tady je již zmíněný ministr financí. Zkrátka ODS je v personální krizi a proto musí sáhnout po nestranících, kteří ale mají schopnosti zvládnout daný post a ne jen stranickou historii.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz