Hlavní obsah
Lidé a společnost

Obrovský potenciál důchodců

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay.com

Důchodci

Napadlo vás někdy, jak moc perspektivní je to skupina obyvatel?

Článek

Mnoho lidí se celý život těší, až budou v důchodu. Když se to blíží, tak někteří berou zpátečku a začínají mít obavy: „Co já budu dělat? Už nebudu mít svůj společenský status. Z doktora budu jen obyčejným důchodcem, který nikoho nezajímá.“ U mnoho lidí to tak skutečně může platit. Ale i tady dost platí: jaké si to uděláš, takové to máš.

Důchodci mají životní zkušenosti a praxi. Praxi mohou zúročit prací na částečný úvazek, zvlášť v oborech, kde chybí lidi. Ale životní zkušenosti mohou uplatnit všude. Už vás někdy napadlo, jak obří je to díra na trhu? Představte si někoho, kdo dokáže motivovat důchodce, aby pro něj pracovali na částečný úvazek. Volného času budou mít i tak stále dost a navíc nevypadnou úplně z tempa.

Jak se říká: Starý je člověk právě tak, na kolik se cítí. A když se důchodce pro něco nadchne, tak to není tak, že by důchodem něco končilo, právě naopak může něco velkého začít.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz