Hlavní obsah
Názory a úvahy

Odstoupení Joe Biden? Tipuji, že ano

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay.com

Barack Obama a Joe Biden

Dokázal mnohé, věk je ale těžká překážka.

Článek

Pro demokracii v Americe i ve světě udělal velký kus práce. Zvlášť po prvním období Donalda Trumpa šlo o hodně. Bylo potřeba uklidnit rozdělenou společnost a ukázat, že se USA nepropadly do občanské války. Útok na Kapitol byl opravdu děsivý a toto by žádný Američan Donaldovi Trumpovi neměl zapomenout. Ale světě div se, i Američan má krátkou paměť.

Nejenom že mu to zapomněli, ale oni ho teď mají pomalu jako bohem vyvoleného, protože měl štěstí a přežil atentát. Ale to že radikalizoval společnost, že lže, že je odsouzený soudem, to mnohým nevadí, a dokonce by nyní podle průzkumů vyhrál volby.

Joe Biden bojuje s největším rivalem a tím je věk. Bohužel pro americkou demokracii, tento boj spíše prohrává. Měl by proto dobrovolně odstoupit. Vyhecovat se, říct nějaký vtípek a navrhnout za sebe mladšího kandidáta, kterého vydatně podpoří a bude mu mentorem. Kamala Harris by si mohla přijít na své tím, že by Joe řekl, že odstupuje nejen jako kandidát, ale i jako prezident. Zkrátka jeho zdraví mu to nedovolí a on proto předává žezlo Kamale a ona dokončí jeho mandát.

Uvidíme, snad k tomu najde odvahu a jeho nástupce bude skutečný lídr, který dokáže Trumpa porazit. Teď už by výhoda věku byla na straně Demokratů, nikoli Republikánů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz