Hlavní obsah
Názory a úvahy

Piráti musí v září odejít z vlády

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay.com

Rozbouřené vody a pirátská bárka

Bude to pro ministry a náměstky velmi nepříjemné, ale jiná možnost není.

Článek

Mohou si vybrat, pěkný plat ještě lehce přes rok a to s rizikem, že padne vláda, a nebo o roční plat přijít, ale mít naději, že když to vezmou za správný konec, tak budou ve vládě příští.

Zároveň se to neobejde bez výměny předsedy. Ivan Bartoš sice nedávno pozici obhájil, ale po evropských volbách se ukázalo, že vést stranu a k tomu být ministr je velmi náročné, zvlášť když se ve straně objevují určitá pnutí a v situaci, kdy Ivan Bartoš je předsedou strany 13 roků z 15 let její existence. Svědčí to o extrémním kultu tohoto pána, ale zároveň to vypovídá o tom, že řadoví Piráti nemají odvahu si zvolit někoho jiného. Zároveň by se stávajícímu předsedovi dalo vyčíst i to, že si nedokázal připravit nástupce. Strana ztrácí drajv, nevychovává si nové tváře a páprdovatí. Bohužel pro Piráty je velmi reálné, že právě páprdové stáhnou pomyslnou pirátskou bárku ke dnu. A jsou to právě ta teplá místečka na ministerstvech, ať už přímo ministerská, nebo posty náměstků, či jen nějakých poradců. Ano, je to něco, jako když dáte výpověď v práci, a nebo když vám dají padáka. Prostě když Piráti z vlády odejdou, tak rok budou bez práce.

Ale je to o tom, že buď budete investovat, a nebo projíte budoucnost. Piráti jí teď projídají a bude hodně velké překvapení, když se jim podaří změnit směr. Buď je angažmá ve vládě odrazový můstek k úspěchu ve sněmovních volbách a třeba i premiérskému postu, a nebo je to vrchol kariér nynějších Pirátů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz