Hlavní obsah
Názory a úvahy

Piráti se rozpadají. Anebo ne?

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay.com

Piráti

Oni zrají jak víno.

Článek

Na internetu se objevil článek, že pirátskou stranu opustil její zakladatel. Prý se piráti změnili a jde jim o fleky. Idea, se kterou stranu zakládal, už jaksi vyšuměla. Pirátům šlo vždy o soukromí a najednou je tady nějaký portál turisty. To byla pro Kadeřávka pomyslná poslední kapka. Ale on už těžko zkousával fakt, že Piráti vstoupili do vlády s ódéeskou.

Pak tu máme propadák v evropských volbách, který má dohru. Obětním beránkem je Mikuláš Ferjenčík. Zatím se nebude upalovat na hranici, ale přinejlepším mu hrozí zákaz kandidovat do veřejných funkcí po tři roky. A nebo je ve hře ještě vyloučení ze strany. Tady je jasně patrné, že ne všichni piráti a pirátky si mezi sebou rozumí.

No a třešničkou na dortu je digitalizace stavebního řízení. Už celý měsíc je předseda Pirátů Ivan Bartoš pod palbou médií a odborné veřejnosti za údajně zpackanou digitalizaci stavebního řízení. Už padají slova jako demise, katastrofa a tak dále. Obecně s digitalizací v českém prostředí je problém, ale otázka je, kde je co špatně? Asi bude chyba půl na půl. Ministerstvo pod vedením piráta Bartoše mohlo systém víc poladit a lépe prokomunikovat s úřady, veřejností a odborníky, ale zároveň tam dozajista bude hrát roli určitá nechuť úředníků a veřejnosti k digitalizaci a obecně k novotám.

Co teď? Teď se blíží volby do senátu a krajů. Piráti možná dostanou další výprask a nebo naopak třeba porostou. Je to otevřené. A proč nad Piráty nelámu hůl a říkám, že je to otevřené? Protože odvedli kus dost dobré práce a stále je to jedna z mála stran, která nemá žádné korupční skandály. Strana se vyvíjí a že občas dojde k nějaké neshodě, se stává i v normálním životě. Důležité je poučit se z chyb a jít dál ještě silnější než před chybami.




Zdroje:

https://www.novinky.cz/clanek/domaci-zakladatel-piratu-kaderavek-odchazi-ze-strany-otocili-o-180-stupnu-jde-jim-o-placena-mista-rika-40480787

https://www.novinky.cz/clanek/domaci-pirati-vyzvali-ferjencika-aby-za-ne-do-snemovnich-voleb-nekandidoval-40481487


https://www.novinky.cz/clanek/domaci-o-fleky-nam-nejde-v-soukrome-sfere-bychom-dostali-vic-haji-bartos-sve-piraty-40480980

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz