Hlavní obsah
Názory a úvahy

Polévka za 15, za kolik je hlavní jídlo?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay.com

Dýňová polévka

Když polévka stojí 15, tak se ptám kolik stojí hlavní jídlo? Nebudu daleko, když si tipnu, že bude za 60. Je toto cena z devadesátých let? Ne, to jsou ceny ve sněmovně.

Článek

Tak jsme se od poslance Babiše dozvěděli, že si v poslanecké jídelně dopřál polévku za 15,- kč. To že se pohoršuje nad cenami až po více než osmi letech ve sněmovně, teď nebudu řešit. Ale to, že tyto ceny stále jsou, mě nenechává chladným.

Uvědomují si poslanci, že v dnešní době zdražování existuje mnoho občanů, kteří reálně nevychází s penězi a jsou ve finanční tísni? Dochází jim, že když po někom požadují, aby se uskromnil, že musí jít příkladem? Je jim vůbec jasné, jak pokrytecky se chovají? Domnívám se, že jsou ve své bublině a toto opravdu neumí domyslet.

Lidé jsou ve finanční tísni a poslanci si dotují stravu v poslanecké jídelně.
Jiří CB Benýšek

Proto navrhuji, a už jsem i kontaktoval jednu poslankyni, aby si poslanci co nejrychleji (ASAP) přestali dotovat stravu v poslaneckých jídelnách. A tady je vážení čtenáři úplně jedno, zda jsou to vládní nebo opoziční poslanci. Všichni bez rozdílu se nechali unést lákavou cenou levného jídla. A je jednoduše nemorální tyto ceny nadále držet.

Když už budou v tom napravování svých prohřešků, tak bych je požádal, aby si zastropovali platy a navíc si prosadili jejich snížení alespoň o 5000,- kč. Všichni to oceníme a jim to jenom prospěje. Kandidovali jistě kvůli službě občanům a i po snížení platů rozhodně žebráky nebudou.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz