Hlavní obsah
Názory a úvahy

Proč nejde na Seznamu vyhledávat?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Seznam profil

Seznam profil

Už jste si někdy položili otázku, proč někdo má super projekt, ale nedodělá detaily a nepustí ve velkým do světa?

Článek

Ano? Já právě taky. Seznam má něco jako Seznam profil propojený se Seznam diskuzí. Je to jako Twitter, Facebook a prostě diskuze dohromady. A pozor, navíc k tomu má Seznam Médium. Vážení, to je potenciál jako prase. A ano, titulek je vyčůraný clickbate. Protože nejde o vyhledávání ve stylu Seznam, najdu tam, co neznám. Google, najdu tam, co hledám. Jasné, je to trošku ošklivé, ale v mnoha ohledech to tak je. Nutno ale dodat, že Seznam je lokální (historii vyhledávače má snad i delší než Google. Rozhodně v ČR určitě), čili menší a má méně peněz na vývoj. Navíc, a to je podstatné, daně platí plně v tuzemsku. Na rozdíl od Googlu, který je záludně odlejvá přes Irsko. Seznam na vyhledávači intenzivně pracuje. Takže se může stát, že se bez Google vyhledávání plně obejdeme.

Foto: Seznam.cz

Seznam

Každopádně zpět k Seznam Médiu. To je něco jako blog, který vám ale umožní hrát si na novináře, potenciálně spisovatele. Je to moc fajn. Maximálně si to užívám a moc vám to všem doporučuju. Ale proč jsou teď všichni paf z aplikace Threads od Mety? Je to jen vykrádání Twitteru. Nezlobte se na mě, ale nenažraný Zuckerberg už neví, kde všude by lidi na internetu šmíroval a pak za velké peníze obchodoval s jejich daty.
Sezname seš super, ale využij svůj potenciál na max. Nedávno se Ivo Lukačovič na Twitteru zamýšlel, zda nebyla škoda vypnout Lidé.cz a Spolužáci.cz.

Názory byly různé, ale těch které říkaly, že ano, bylo velmi mnoho. A můj názor? Rozhodně to škoda je. Proč nemůžeme mít českou sociální síť, která bude mít anglickou mutaci? To by byl business jako prase.

Takže Sezname, máš o čem přemýšlet.

Pro znalce antického Říma: „Ostatně soudím, že Kartágo musí být zničeno.“

Já: „Ostatně soudím, že Seznam.cz má začít konkurovat Facebooku a Twitteru.“

Snažím se vám to seznamáci předat jak to jde. Tak třeba na tom začnete pořádně makat a ten váš skvělej projekt budete víc propagovat. Nástroje na to máte. Zvlášť teď, když začal Threads, máte neskutečně nabito.

Foto: Seznam.cz

Seznam

Foto: Seznam.cz

Seznam

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz