Hlavní obsah
Názory a úvahy

Prostituce, zdanit nebo nechat v šedé zóně?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay.com

Prostituce

Neřesti jsou staré jako lidstvo samo. Ale společnost se vyvíjí. Daní se alkohohol, cigarety, hazard. Proč se nedaní prostituce?

Článek

Zdanění by mohlo přinést lepší právní ochranu sexuálních pracovnic a i nějaké příjmy do státní pokladny. Ale opravdu stát o tyto peníze stojí? Navíc není to zrovna řemeslo, kterým by se dotyčný chtěl chlubit. Stejně tak zákazník nebude chtít účtenku a být případně viděn ve společnosti placených společnic. Když už tuto neřest neumíme ze společnosti odstranit, máme ji aspoň regulovat?

Otázka k nezaplacení. Spíše se zamysleme, co to naší společnosti bere a jestli je opravdu tou nejlepší vizitkou mít pohraničí plné vykřičených domů a pomalu první co cizinec, projíždějící do České republiky, vidí, jsou night cluby a casina. Je to velká ostuda. Navíc co je v naší společnosti špatně, že se někdo k takovéhle činnosti uchýlí? Pravděpodobně špatná ekonomická situace přináší zoufalé lidi a ti dělají zoufalé věci. Všichni navíc nejsou Mirci Dušíni a tak tito zoufalí lidé nachází své kupce a přicházejí tak o svoji hrdost. Celkově by se společnost měla zamyslet, jaký mládeži předává pohled na sex. A jestli to nepodává jako něco ve stylu, že sex je jako fitko. Ne, sex je vrcholné intimní sblížení dvou lidí a má k němu dojít jen u těch, kteří k sobě chovají hluboké city něhy, porozumění a lásky. Společnost si s tímto problémem neví evidentně rady a proto raději zavírá oči. Ale ono se to negativně vrací. Budujme proto mladým vzory a zkusme něco vymyslet, aby pohraničí nebyl takový červený cirkus jako nyní.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz