Hlavní obsah
Názory a úvahy

Putin vs Rusko, kdo dřív dostane šach-mat?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay.com

Šachy

Ruský prezident a země jako taková jsou pomyslní dva nezávislí hráči

Článek

Jeden bez druhého může existovat, byť už si na sebe zvykli. Putin by ale bez Ruska byl nic a Rusko bez Putina by bylo lepší, nebo horší? Tato otázka má nejednoznačnou odpověď. Záleží, jak by se situace vyvinula.

Šachovnicové pole je jako pole bitevní, akorát s jedním podstatným rozdílem. V šachách nikdo reálně neumírá. Na to někteří vládci dost často zapomínají a mají pocit, že hrají jen obyčejnou partii šachů.

Hra už je v takové části, že si Putin i Rusko dali vícekrát šach. Všechny pěšáky mají pryč, koně a střelce také. Královny jakbysmet. Už jen mají věže a nahánějí se po šachovnici ve snaze dostat toho druhého do šach-matu. Jenomže s takto malým počtem figurek je to již velmi obtížné. Co tato skoro patová situace znamená pro ruské lidi? Nic dobrého.

Čím déle se to vleče, tím se to více zhoršuje. Hráči začínají být frustrovaní. A frustrace začíná prosakovat do celého hracího pole. Pokud bude Putin odstraněn mimo oficiální cestu, je na místě velmi vážná otázka. Pomůže si Rusko? Pokud na jeho místo nastoupí někdo, kdo ukončí válku a bude schopný vyjednat pro Rusko takový smír, který nevytvoří poraženeckou frustraci ve společnosti, tak to bude pro ruské lidi výhra. Pokud ale nastoupí někdo, kdo válku neukončí, ale bude společnost dál štvát proti ostatním, pak to bude velká prohra.

A co když Putin vyhraje a bude mimo oficiální cestu odstraněno Rusko? Bude to velká porážka pro ruskou společnost a pro celý svět. Putin sice není nesmrtelný a časem zemře, ale bude to signál pro ostatní země a způsobí to celkovou destabilizaci světového uspořádání.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz