Hlavní obsah
Automobily a vozidla

Rytíři nové doby nebojují mečem, ale se svým egem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay.com

Motorkář

Už jste si všimli, že motorkář hodně vzdáleně připomíná rytíře v brnění? A co mají motorkáři a rytíři vlastně společného?

Článek

Motorkář také jezdí na koních, jen jich má pod sebou trochu víc. Neúčastní se klání s dřevcem a asi nazpívá milostné písně krásným paním pod okny zámků. Ale to, že se musí chránit před pádem a že sedí v sedle, má s rytířem stejné.

To máme vizuální podobnost, ale co ta charakterová? Rytíř přece měl určité ctnosti a chování. Právě to z něj dělalo rytíře, když zrovna nebyl ve zbroji. Motorkář se dá poznat také. Správný milovník jedné stopy je vyzrálý, má nadhled a drží slovo. Zároveň když už je v sedle a někam jede, tak umí krotit své ego a umí jet s rozvahou. Přece jen když sedí na opravdu silném stroji s obřím zrychlením, tak stojí před velkým pokušením. Obzvláště se mu to přihodí na okreskách, když je před ním pomalu jedoucí auto a ostatní brzdí. Na rovném úseku na přerušované čáře zváží své možnosti a své koníky popožene k předjetí tohoto zpomalovače. Ale do zatáčky je nechá odpočívat a nikam se nehrne. Stejně tak se nikomu nelepí na zadek a uřvaným výfukem nevyleká citlivé řidiče před ním.

Zkrátka hodně koní pod sedlem dokáže udělat dobrou službu, ale při splašení jezdce napáchá mnoho škody.

Máme podzim a pro automobilisty a především motorkáře platí dvojnásob, jezděte opatrně a s rozmyslem. Vaši blízcí na vás čekají a i cestáři, co dělají opravy silnic, mají své rodiny. Buďme ohleduplní. Vyplatí se nám to 😊

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz