Hlavní obsah
Názory a úvahy

Sluníčkáři zlepšují svět

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay.com

Slunce

Kdyby všichni lidé patřili svým naturelem mezi chronické optimisty a extra usměváčky, nastala by velká změna.

Článek

Představte si, že všude jsou jenom lidé, kteří na všechno odpoví, jak je to super a fajn. Něco se jim nepovede a oni se radují. Přece díky chybě se posouvají dopředu. Autobus se opozdí a oni vám řeknou, že díky tomu dokáží lépe ocenit, když jezdí pravidelně včas.

Život berou jako neustálou výzvu a doslova si ho užívají. Vědí, že lidské bytí je jeden velký dar, a žijí doslova každou minutu a vteřinu s pocitem, že je jedinečná a už se nikdy více nebude opakovat. Prožívání lidské existence je natolik unikátní, že to nelze neobdivovat. A tito pozi lidi, myšleno lidi nabití pozitivní energií, jsou doslova fanoušci života. Jejich velké poznávací znamení je, že žijí spíš offline než online.

Žijí spíš offline než online.
Jiří CB Benýšek

Využívají té nejmodernější technologie, jakou znali lidé už v pravěku a středověku. Tou špičkovou technologií je hmat, vysoké rozlišení našich očí, dokonalý čichový senzor v našem nose a další vybavení na vnímání okolních vjemů. Zároveň milují pohyb. Od obyčejné chůze, přes posilování na workoutových hřištích, po běhání v lese.

A zvlášť teď na jaře jsou pozilidi úplně ve svém živlu. Všechno kvete a voní, příroda se probouzí a ukazuje nám své poklady. A na to všechno se usmívá ten zlatý kotouč, který nás zahřívá.

Kdyby všichni byli sluníčkáři, tak by všechno bylo jednodušší. A víte co? Zkuste se každý stát tak trochu sluníčkářem. Po malých krůčkách se můžeme zlepšovat a tím zlepšovat svět kolem sebe. A co ještě? Vždycky se dá něco vylepšit.

Anketa

Já a sluníčkář:
Jsem úplně jasnej sluníčkář
0 %
Nejsem sluníčkář, ale chtěl bych být
0 %
Jsem spíš pesimista
100 %
Mám to podle nálady
0 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasoval 1 čtenář.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz