Hlavní obsah
Prezidentské volby

Šokující finále! Babiš vs. Bašta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay, Jiří CB Benýšek

Baset a čáp

Trocha té fikce a úvah: Nikdo by to nečekal, ale možné to je. Aneb když se dva hádají, třetí se směje.

Článek

Kdo je v tomto případě třetí? Oba, Andrej Babiš i Jaroslav Bašta. Kdo se hádá? Danuše Nerudová a Petr Pavel. Proč? Proč se zase opakuje situace Zeman? Jediný rozdíl od minulé volby je ten, že je tam žena a díky tomu jsou top tři kandidáti. Jinak je to úplně stejné.

Dějí se malé změny a za všemi stojí žena. Díky ní jsou v čele tři kandidáti a díky ní jsme viděli gentlemanské gesto, kdy odstoupil jeden kandidát v její prospěch.

Demokratický tábor se hádá. Mezi příznivci Danuše a Pavla je to na nože a ti nejvíc v klidu volí Pavla Fischera a uklidňují se tím, že přece volí srdcem. Jasně, volit srdíčkem je fajn. Zároveň je to demokratické, ale stačí to? Výzvy k odstoupení Fischera a Hilšera nejsou moc hezké. No uznejte, kdyby vám někdo radil nebo spíš přikazoval odstoupení, udělali byste to? Jistě že ne. Už na truc ne. To vám bere možnost svobodné volby a příležitost překvapit.

Zkrátka, hádejme se dál, perme se o procenta v průzkumech. Ty už naštěstí vycházet nesmí. A pak se budeme jen divit, že ve finále je někdo, koho nechceme. Zase se bude brečet, že se musí volit mezi menším zlem a někdo tomu nasadí korunu, že radši vůbec nepůjde volit.

A celé je to o tom, že chceme na hradě ideálně boha. Někoho bez chyby a v každém ohledu dokonalého. Ale přiznejme si to, nikdo takový není a nikdy nebude! Dobré ráno Česko, probuď se ze svého nerealistického snění.

Anketa

Babiš nebo Bašta?
Babiš
26,7 %
Bašta
18,4 %
ani jeden
54,9 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 255 čtenářů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz