Hlavní obsah
Názory a úvahy

Stopadesátá druhá žlutá karta pro ministra Blažka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay.com

Blažek ze hry ven!

Sledujeme další Blažkovu a Fialovu frašku. Kdy jeden dělá, že je svatý, a druhý se to snaží vymlčet.

Článek

Zahraju si na proroka a řeknu jednu věc. Pohár přetekl. Pavel Blažek ve své namyšlenosti a pocitu své dokonalosti a nedotknutelnosti přestřelil a Petr Fiala jako jeho dítě neumí vyjít z otcovského stínu. Petrovi Fialovi děkuji za jeho kultivované a rozvažné vystupování. Zvlášť hrdý jsem na něj byl, když jel na Ukrajinu jako jeden z prvních státníků a reálně hrozilo, že přijde o život v důsledku dopadu rakety. Jeho gesto a odhodlanost vzbuzovala velkou hrdost. Velkou hrdost na to že máme takového státníka. Bohužel všichni jsou jen lidi a zahraniční politika se mu daří asi jen proto, že tam nemá žádné zájmy Pavel Blažek. Ale domácí je katastrofa. Celková nekompetentnost vlády komunikovat své kroky je do nebe volající. A jejich arogantní vyjádření, že je to v pořádku, tomu rozhodně nepomáhají.

Někde jsem četl, že důvěra ve vládu je na podobné úrovni jako ta, kterou měla Nečasova vláda krátce před svým pádem. Je to smutné, ale dějiny se opakují. A Petr Fiala, ač v jádru jistě slušný člověk, si definitivně podřízl větev, když dal žlutou kartu za schůzku s ruským agentem Nejedlým. To ještě vymlčel. Protože opozice je Babiš a občanská společnost to se skřípěním zubů kousla. Proč? Protože válka kousek za hranicemi, protože vysoká inflace, protože celosvětově nestabilní situace. Nebyl prostor si hrát tuzemské žabomyší války. Jenže pan Blažek a Fiala si občanskou společnost vzali jako rukojmí. Buď my a nebo chaos. A v tomto vydírání zašli až tak daleko, že se nyní na ministerstvu spravedlnosti chystají dát zelenou obchodu s chudobou. Nejhorší dno české společnosti, lichváři, si prolobovávají zákony tak, aby se oškubal kdejaký nebožák, kterému se buď nedostalo kvalitního vzdělání v oblasti finanční gramotnosti a nebo prostě neumí držet pod kontrolou své tužby a koupí si třeba televizi na nevýhodný úvěr a už mu sklapne dluhová past.

Troufnu si tvrdit, že pokud toto bude Fiala opět zametat pod koberec, tak to dopadne že buď a nebo. Buď odejde rychle Blažek, ten pokrytec který varuje vládu, aby se měla na pozoru před populisty, a nebo odejde celá vláda. Je to smutné, ale pokud se vládní strany razantně nepostaví proti Blažkovi a nebudou požadovat jeho okamžitou rezignaci, tak ztratí důvěru všichni a vzedmutá vlna rozjistřených vášní je smete všechny. A my jim budeme moct akorát poděkovat, jak hezky umetli cestičku Babišovi, Okamurovi, Rajchlovi a možná ještě tomu kabrňákovi Šlachtovi a můžeme se těšit na tu krásu, co teď mají naši přatelé na Slovensku.

"Kdy? Když ne teď?

Kdo? Když ne my?"

Foto: Jiří CB Benýšek

Sametovka

Zdroj:

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-kauzy-afera-u-blazka-sef-odboru-podal-protikorupcni-oznameni-na-jeho-namestka-240084

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz