Hlavní obsah

TRUMPeta pro mír

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay.com

Trumpeta

Toto je pohádka o jedné TRUMPetě, co slibovala mír, ale dopadlo to přesně opačně.

Článek

Žila byla jedna TRUMPeta jménem Donald Trump, byla velmi namyšlená a ani v nejmenším o sobě nepochybovala. Dokonce řekla, že pokud se stane podruhé prezidentem, tak ukončí válku na Ukrajině. Mnoho lidí, kteří už byli z války unaveni, na to skončilo a TRUMPetu zvolilo. Ta ani nečekala, až bude jmenována a začala troubit do světa, že na válku nedá už ani dolar a že chce mír. Putin to hned pochopil a vrhl se na Ukrajinu vší silou. Ukrajina zklamána tímto troubením a pod náporem putinova Ruska podlehla. Všichni co mohli, brali nohy na ramena a utíkali na západ co nejvíc to šlo.

Alespoň polovna obyvatel ale rezignovaně zůstala, byla zlomena. Ruská armáda zabíjela, znásilňovala a všemožně šířila ruský mír. Fanoušci Putina různě po Evropě byli v neuvěřitelné euforii a volali „Vladimire pojď taky k nám!“ A Vladimir se nedal dlouze přemlouvat a šel dál. Zabral Pobaltí, Polsko, Slovensko a Moldavsko. Mezitím Čína zaútočila na Taiwan a byl všude chaos. NATO bylo paralyzovováno.

TRUMPeta na to už s notnou dávkou stařecké demence jen koukala, ale chápala to jasně, „Na místě Putina jsem měla být já!“ A začala neuvěřitelně žarlit. Okamžitě zatroubila na poplach, 40 minut zatančila v rytmu písní na pódiu a vyhlásila všem válku. Odpálila jaderné bomby, jako by to byl nějaký novoroční ohňostroj. Za chvíli přiletěly z Ruska jaderné rakety zpátky jako odpověď a život na planetě Zemi skončil.

Z toho milé děti plyne ponaučení, že ne každá TRUMPeta, která troubí o míru, ten mír umí opravdu vytroubit. Dobrou noc.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz