Hlavní obsah
Názory a úvahy

Vláda tvrdě prohrává boj s dezinformacemi

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay.com

Tak se na to podívejme

Za tři roky se s bojem proti dezinformacím neudělalo nic. Jede se dál.

Článek

Dezinformace je to, co rozleptává českou a nejenom českou společnost. Vláda dostala tu šanci a má prostředky na to vzdělávat společnost, aby nevěřila bludům. Ale ona dělá co? Ona dělá věci na půl. Zrovna ve věci, která ji připraví o vládnutí a přesune do opozičních lavic. Ale kdo chce kam, pomozme mu tam. Jediný problém je ale ten, že to odneseme my všichni.

Už stačilo osm let plivání jedů od dua Babiš Zeman a pozorování, kde až to dno jejich chování leží. Mělo se šetřit, ale šetří se málo, mělo se bojovat s dezinfem, nebojuje se vůbec. Mělo se pracovat na přijetí eura a prohlubování evropské integrace, neudělalo se nic a to jsme měli české předsednictví v Radě Evropské unie.

Necháváme se utápět v bahně výkřiků tu od rusofila Klause, tu od Babiše nebo Okamury, tu od Konečné a není tady strana nebo aspoň politik, který by do toho jasně bušil a říkal „Toto je lež, toto je pravda.“ Chybí nám nějaký ten webík, kde bude něco jako bořiči mýtů a budou tam vyvraceny všechny ty lži od chcimírů a jiných pomatenců. Chybí nám plakáty ve městech a vesnicích, které trefně na tenhle webík odkazují. Nemáme nejaké divadýlko, které by jezdilo po republice a hrálo lidem představení, kde by vtipně vyvracelo všechny ty hovadiny, co běhaj po netu. Chybí nám DJ borci, co by přijeli se svojí diskoškou na náměstí, zahráli lidem písničky na trsnutí a k tomu zarepovali nějaká vzdělávací moudra o demokracii. Někdo by tam měl stáneček s občerstvením za lidové ceny a lidi by se u toho mohli sejít a pokecat. Klidně se těm umělcům vysmát a nesouhlasit s nima. Ale třeba právě tohle zaseje semínko zamyšlení v jejich hlavách. Pak mrknou na web bořiči mýtů a třeba zjistí, jak je ten Klaus tahá za nos.

Tohle všechno měla vláda udělat. Bohužel se tak nestalo a my musíme kopnout do vrtule a startovat motory. Protože když to neuděláme teď, tak v září na krajské volby bude pozdě a na parlamentní volby za rok už bude úplně pozdě.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz