Hlavní obsah
Hry

Záhada ježka: představivost dokáže úžasné věci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay.com

Ježek- hedgehog

Představte si. Čili nemusí to být pravda, ale pouze představa. Ať tak, či onak, pojďme se na to podívat.

Článek

Jednoho dne nalezl jsem na internetu článek, že ježek v kleci se znovu objevil. Áha, říkám si, to je ten hlavolam, který proslavil Jaroslav Forglar. Jasné, je to stále populární, a tak to stále žije a lidé pořád sní o tom létajícím kole. No, zaujalo mě to. Přece jen unaven klasickými články, zatoužil jsem vrátit se do dětských let a klikl jsem na článek. Chyba to nebyla.

Psalo se tam něco ve stylu, že nějaký miliardář si vymyslel soutěž. Nakoupil desítky ježků v kleci, najal markeťáky a různé event firmy a nechal je vypracovat hru, která prostě jen pobaví lidi a dostane je víc zpět do offline světa. Chtěl jim prý ukázat, jaké to bylo za jeho dětství, když ještě nebyly mobily a internet a jaké to je, běhat po městě a hrát hru v reálném světě. Pak následoval popis hry. Pod článkem v diskuzi máte instrukce. Když se vám je podaří rozšifrovat a splnit, tak se vám může stát, že některého ježka v kleci najdete. Jestli tam bude plán na létající kolo, to asi ne, ale mohou tam být zajímavé věci. No povím vám, bylo to zajímavé zavzpomínaní na mé dětství. Tak si říkám, nějaká offlinovka v dnešní době může být zajímavé zpestření. Jdu do toho! Kouknu do diskuze a tam po staru žádný odkaz na aplikaci, ale rovnou mail, kam se mělo napsat. Ok, říkám si, tak tam napíšu. Třeba si autor článku dělá jen srandu. A ejhle, po chvíli mám na mailu instrukce. Po jejich splnění mám svůj soutěžní kód. Ten v dalším kroku už zadávám do soutěžní apky. Zrovna sobota ráno a já mám čas se do hry ponořit. Apka na mě vyhodí starého dobrého nokiáckého hada a chce abych v daném nastavení dosáhl na určité skóre. Už jsem z toho po těch letech vypadl, ale po několika pokusech úkol splněn. Jede se dál. Notifikace od aplikace oznamuje další úkol. Jdi ven a nakresli na mapě obrazec. Ok, jdu na to. Nakonec nachodím víc než 10 000 kroků a je to tam. Pak instrukce nechodí. No nic, trpělivost chlape, ta se vždycky hodí. Jdu se věnovat svému programu. Za tři dny další instrukce a další. V jedné z nich se normálně setkáme offline s dalšími hráči. Vše je v apce skvěle popsáno a vymyšleno.

Hráčů se nás v Praze sešlo podle apky na 300. Byli jsme rozděleni na Vonty a obyčejný kluky z pražských ulic, kteří k Vontům nepatří. Pak jsme mohli potkat představitele Rychlých šípů a Bratrstva kočičí pracky. Štětináče a Mirka Dušína vybrala aplikace dokonale. Skoro pravý opak. Mirek Dušína byl starší pán s pivním bříškem a Štětináč chlapík, co rád chodí do posilky. No a překvapení celé akce byl Široko, který, jak se později ukázalo, byl profesionální parkourista.

No řeknu vám, byla to super sranda jak za starých časů. Společně jsme si zazpívali nějaké ty táborové klasiky. Jak se ukázalo, vícero účastníků umělou hrát na kytaru. A dokonce tam byl tým Rychlých šipek. Děvčata měla opravdu věrohodnou podobu s komiksovými hrdiny a skvělé kostýmy. Dokonce nám v apce skočil odkaz na YouTube s jejich vtipnými videi ve stylu, jak se chovají Rychlé šípy v podání holek. No a co na závěr mého vyprávění? Asi to nejdůležitější. Fakt jsme získali ježky v kleci. Podle aplikace jich bylo po celé republice vypuštěno do hry přes 3000. V Praze jen 150 s obsahem a 400 co se nedají rozšroubovat. No potrénovali jsme vyndávání a vkládání ježka zpět, co vám budu povídat.

Celkem jsem ukořistil s mým týmem 5 ježků a obsah byl následující. Ježek číslo jedna, plánek fiktivního létajícího kola. Ježek číslo dva, poukaz na motorku Jawa 350 OHC sport ve speciální edici, kdy se jedná o jediný kus komplet vyrobený, nikoli smontovaný, ale sakumprásk od motoru, po pneumatiku vyrobený made in czech rep. To jsme v našem týmu losovali, kdo si jí vezme, a nakonec to skončilo smírem, že si jí budeme podle důmyslně vymyšleného systému půjčovat. Ježek číslo 3, tam byla microSD karta, museli jsme hledat, do čeho ji dáme, protože apka požadovala vložení jen do soutěžního počítače. Podařilo se a obsah byl víc než zajímavý. Byly tam vizualizace a plány na létající kolo ve stylu dronu a ukázka videí, jak to létá. Navíc pozvánka do haly, kde vývoj tohohle stroje probíhá. Ježek číslo 4, popsaný papírek ve stylu, díky za vaši účast a užijte si hru. No a konečně ježek číslo 5, poukaz na knížku pro každého člena týmu. Knížka je o tom, proč je potřeba snít, jak je fajn offline svět a že máme jako Vontové dělat svět lepší. Tuhle knížku mimochodem, jak jsme se později dozvěděli, dostal každý, komu se podařilo získat soutěžní kód a přihlásit do apky. V notifikaci nám vyskočilo okénko zajímavost a tam jsme se dozvěděli, že apka měla 10 000 stažení. Myslím, že se hra povedla a třeba zase nějaký jiný miliardář dostane chuť, udělat si srandu a vymyslí zábavu nám starým oldschoolákům, kteří ještě pamatují staré dobré offline hry.

Foto: Jiří CB Benýšek

Snake '97

Video Rychlé šipky:

https://m.youtube.com/watch?v=RE3dleVvrVk&pp=ygUOUnljaGzDqSDFoWlwa3k%3D

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz