Hlavní obsah
Umění a zábava

Železniční most na Výtoni začal neznámý pachatel natírat základovou barvou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Karel Jaromír Jarben (se svolením autora)

Na dotaz proč to dělá odpověděl: „Chlapi, vždyť ten most desítky let neviděl štětku.“

Článek

Celý příběh má ale pokračování. Daného muže se nepodařilo ztotožnit. Přivolaná hlídka městské policie vyzvala pachatele k předložení občanského průkazu a vysvětlení, proč to dělá. Ten namísto provedení výzvy vzal nohy na ramena a zmizel.

Celé to má dohru. Jak zjistil internetový zpravodajský server Combende, k celé věci se vyjádřil mluvčí SŽDC, která most vlastní. „Chtěl bych podotknout, že toto barbarství nebudeme trpět a na neznámého pachatele jsme již podali trestní oznámení. Pochopte to, člověk se tady snaží, aby se ten most konečně zboural a moh se stavět nový. Už máme roky vyjednané úplatky od námi předem, bez výběrového řízení, vybrané firmy a kvůli nějakým blbcům aktivistům a nějakým památkářům se stále nebourá! A teď tady navíc nějaký absolutní ingnorant začne most natírat?! Zavřít až zčerná!“

O celé věci se dozvědělo i UNESCO, které je naprosto zděšené. První věc po které pátralo byla, zda je barva z 18. století a zda pod úhlem 90° při ranním svitu dává mírně nazlátlý odstín.

To už nevydržel mluvčí organizace za záchranu mostu a řekl: „Tak chceme ten most zachránit a nebo budeme řešit odstín použité barvy?“

Na celé věci je podstatné to, že daný aktivista šel absolutně přes čáru. To neměl dělat. Rozjitřil vášně a most místo aby v klidu reznul a ideálně pod nějakým vlakem spadnul. Tak má část konstrukce natřenou. Jak někdo může takhle barbarsky ničit takový klenot? Nehledě na to, že až most spadne s nějakým vlakem, tak to bude mediální senzace. Novináři přímo zuří a nenechali nic náhodě a také podali žalobu na neznámého pachatele. Ten si to za rámeček nedá. Až ho dopadnou, už je na něj snad i vypsaná odměna dvě miliardy korun, tak bude zavřen minimálně na doživotí, ale spíše na dvě doživotí.

Foto: Karel Jaromír Jarben (se souhlasem autora)

M5

Foto: Karel Jaromír Jarben (se svolením autora)

M4

Foto: Karel Jaromír Jarben (se svolením autora)

M3

Foto: Karel Jaromír Jarben (se svolením autora)

M2

Foto: Karel Jaromír Jarben (se svolením autora)

M1

Foto: Karel Jaromír Jarben (se svolením autora)

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz