Hlavní obsah
Názory a úvahy

Euro ano, nebo ne?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Českou korunou nezaplatíš ani na Slovensku.

Článek

Jednak s tím eurem už stejně všichni obchodují, za druhý se tím živí spousta směnáren na hranicích a v neposlední řadě tím trpí každý, kdo chce jet na dovolenou nebo třeba jenom nakoupit za hranice. Veksláci dneska nestojí před Tuzexem, ale mají krámek u hranic. Všichni to vědí a všichni tam mění. Banky si pořád berou poplatky za převod a jenom se smějí, jak jsou všichni v Česku hloupí. Pak by se obchodní řetězce přestaly pakovat, protože prostě zboží za jednu cenu by musely sakra obhajovat, že ho prodávají dráž. Teď se pořád můžou vymlouvat na kurz. V Česku by se nezdražilo, ale naopak zlevnilo. Těžko by už pak někdo vysvětloval, že třeba ta slavná Nuttela stojí v Německu 3 eura a v Česku 3,50.

Udržování koruny je jenom okrádání obyvatelstva, nic víc… A s kecama o národní hrdosti a vlastní měně? Českou korunu nikdo ve světě nezná a skoro nikdo jí ani nevymění. Zkuste někdo vyjet jenom za hranice Česka a platit tam tou slavnou českou korunou. Jeďte někdo na dovolenou do zahraničí s korunami. Nechytáte se ani na Slovensku, takže musíte někde vyměnit. Takže buď bance nebo tomu krámku u hranic uděláte radost. Samozřejmě, že vám řeknou „Přijďte zas“. Takový „pitomce“ totiž potřebují. Dokonce by se to dalo nazvat jako podporování šedé ekonomiky. Jenom patnáctého po výplatě v Německu, když se vrací desetitisíce pendlerů a mění v prvním krámku u hranic přichází jenom ti pendleři o spousty milionů korun. Žádný bony před Tuzexem. Dneska jsou veksláci v suchu v krámku. To jsou závěry z té „občanské politiky“.

Co se týče státní politiky, tak je Česko na nejvyšší úrovni. Ale dělat ze sebe blbce. Všechny státy si z Česka dělají dojnou krávu, ale v médiích se to prezentuje jako nadstandardní mezinárodní vztahy. Česko je všem v Evropě k smíchu, ale je pořád „partnerem“ všech v Unii. Kdy jste si někdo byl nakoupit v českém obchodě? Hlavně, že pořád chcete korunu. Když už to všechno ti frajeři nahoře rozprodali, tak se nedivte, že v německým krámě budete platit eurem.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz