Hlavní obsah

Rusko dneška se neliší od definice Reaganovi Říše zla

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Seznam.cz

Ilustrační foto, armáda ČR

Proč je Ruská hybridní válka úspěšná a co proti tomu dělat.

Článek

Dobrý večer všem přemýšlivým a vlastencům !

Právě jsem dočetl článek, kde se autor zamýšlí nad tím, proč prohráváme jako Západ hybridní válku s Ruskem, já bych řekl nejen s ním, ale se všemi totalitními režimy. Opět mě to nutí reagovat a pokusím se vysvětlit důvody, jde jen a jen o můj názor.

Celý Západ, nás nevyjímaje, žije již několik desítek let v poměrném blahobytu. Někteří zde na diskusích s tím nesouhlasí, já ale věc vidím jinak. Mám vlastní zkušenost, že mnoho lidí pod hranicí definované chudoby si za svůj pád na dno může samo a hlavně nic nedělají pro zlepšení své situace, i když důvody jejího vzniku dávno pominuly. Znám osobně několik lidí v několikanásobných exekucích, kteří veškerý svůj majetek nosí ve dvou igelitkách, přesto jim nevadí denně si v automatu koupit 2 -4 bagety za cca. 70 Kč jednu, k tomu kávu za 10 - 20 Kč a kouřit drahé cigarety, kolem balíčku denně. Když říkám drahé, myslím tím opravdu drahé, neviděl jsem nikoho z nich kouřit startky (existují vůbec ještě?), ale mallbora, dunhilky, rothmasky…tedy drahé značky. Ano, jíst se musí. Káva a cigarety už jsou - to se na mě klidně zlobte - zbytný nadstandard. Samozřejmě že se tito jedinci ocitají v polovině měsíce bez financí, žehrají na sociálku a dožadují se dalších dávek. Opravdová bída, jako za První republiky tady určitě není.

Západ také celá léta byl zvyklý na standardy v jednání politických představitelů druhých zemí, na otevřený dialog, svobodný přístup k informacím a svobodu slova. To všechno totalitní režimy odpírají. Pamatuji se, když jsme byli poprvé na dovolené na jihu Itálie, u města Tropea, již tehdy se tam začaly vyskytovat skupinky uprchlíků z Afriky, místní z nich neměli radost, protože kradli, znečišťovali a nepracovali, ani se o to nepokoušeli. Nic na ně neplatilo, když je z jednoho místa vyhnali, prostě se přesunuli na další. Tehdy ještě měli z nás Evropanů respekt, když jsme se s manželkou blížili k jejich malým skupinkám, klidily se někam pryč. Domorodci říkali, že se ničeho nebojí, protože doma jim neustále hrozilo hlad a zabití, což oni dobře věděli, že je v Itálii potkat nemůže. Vyhrožujte někomu vězením, když to pro něj znamená byt a stravu, to pak není trest, ale požehnání. A tyto typy lidí nám západní politici v čele s Frau Merkelovou pozvali do civilizované Evropy. Vzpomeňte její “ Wir Schaffer es. “ Takže paní Merklová a jí podobní, nezvládli jste to dosud, kromě skutečných chudáků prchajících před válkou a hladomorem jste sem dovezli spoustu ekonomických migrantů jdoucích za lepším, hlavně sociálními dávkami. Tito “ chudáci “ sice museli možná všechno doma prodat, ale většinou byli vidět v uprchlických centrech ve značkových teplákovkách, s Iphony či tablety s připojením na internet v rukách a teniskách minimálně značky Adidas či Puma. Velmi rychle se zorientovali v situaci dávek a přes zmíněné komunikační prostředky pozvali další a další soukmenovce, nelze se jim divit, zadarmo ubytování, strava, peněžní dávky, prostě ráj na zemi. Ale ouha, když měli jít pracovat. To chtěla jen mizivá část z nich. Proč taky, šli přece na bohatý západ za lepším, pracovat mohli i doma…

A jako vděk za poskytnutý azyl nyní požadují, abychom se my přizpůsobili jim, vnucují nám svůj náboženský řád a zákony středověku a hrozí teroristickými útoky, když jim nebudeme po vůli. Zajímavé je, že o tyto „uprchlíky“ nestojí žádná z bohatých zemí Perského zálivu, ať již Saúdská Arábie, Omán, Kuvajt, ale ani putinovské Rusko, které jim ústy svého Cara vzkázalo: buď budete dodržovat naše pravidla, nebo jděte. Jen my se pořád podbízeli, nelíbí se vám naše vánoční a křesťanské symboly? Samozřejmě je kvůli vám odstraníme, buďte tu jako doma… oni tu opravdu jako doma jsou a chtějí nás předělat k obrazu svému. Německo se probudilo ne za pět minut dvanáct, ale hodinu po dvanácté, zavřelo mešitu v Hamburku, kde bylo radikalizující jádro, nicméně už je dle mého názoru pozdě a džin byl vypuštěn z láhve. Už historik Vondruška napsal, že Evropa od starověku je ve válce s islámem a nyní máme možnost ji prožít na vlastní kůži. A je jen na nás, zda ji budeme bojovat, nebo zahodíme odkaz předků a necháme se zotročit jako ovce.

Z této situace vychází idea hybridní války - západ je slabý a dekadentní, podpořme jeho destabilizátory a on se rozloží sám. Mají z velké části pravdu, právě kvůli zmiňovanému blahobytu Západ zapomněl, co je to dobývat chléb vezdejší v potu tváře a utápí se ve scholastických sporech o genderovou rovnost, počet pohlaví, nemožnost nazvat věci pravými jmény, abych se probůh náhodou nedotknul někoho jemnocitu, takže tu máme LGBT, Black mothers, omlouváme se za to, že jsme před sto lety měli u vás kolonie, omlouvám se ženám, že jsem muž, mám pokračovat?

A do tohoto podhoubí vstupují tajné služby totalitních států Ruska, Číny, Iráku … no řekněte, nemají ideální podmínky ? A to mají na Západě i u nás aktivní pátou kolonu ( kdo neví, co to je, Googluje, nápověda Španělsko, generál Franko a jeho tažení na Madrid ). Samozřejmě, ve velké většině případů jde o to, oslabit a rozložit Evropu jako takovou ekonomicky, politicky, občansky. A pak převzít iniciativu a stát se mocensky silným vedoucím světové politiky, popřípadě rozložený světadíl zakoupit a vysát zdroje. Vše je obaleno do populisticky líbivých frází, vaše zlá vláda na vás kašle, to my se o vás ve všem postaráme. Věřim jim, že opravdu ve všem. Budou nám nadiktovány příděly jídla, jediný správný světonázor a bezvýhradná poslušnost vládnoucímu despotovi. Ano, i tak se dá žít. Mít ve všem jasno, o nic se nesnažit a mít zajištený existenční příděl potravy. Dokonce i sex bude od vládce povolený, když on bude chtít. Prostě tak, jako v klecích ZOO, jenže tam se tomu říká krmení a připouštění. Tohle tedy chceme? Je to jen na nás.

Dobrý a ještě lepší příští den všem!

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz