Hlavní obsah
Víra a náboženství

UFO - Kdy už to praskne?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Josef Čáp

UFO A CIVILIZACE

Tento článek se pokusí prozkoumat důkazy naznačující možnou existenci mimozemských civilizací a otázku, proč se vlády rozhodly tuto možnost zamlčet.

Článek

UFO: Realita nebo iluze?

Zdá se, že nejpodstatnější otázky lidské existence mohou být spojeny s tajemstvím UFO. Ale co když jsou pozorování UFO pouhými iluzemi, které tvoří základ naší nekonečné fantazie? Tento článek se pokusí prozkoumat důkazy naznačující možnou existenci mimozemských civilizací a otázku, proč se vlády rozhodly tuto možnost zamlčet. Jsou tady, aby nás ohrozily, sledovaly naše evoluční kroky, nebo jen pozorují, čekajíce na náš vzestup, abychom se stali součástí jejich světa? Co se skrývá za záhadou UFO?

UFO - CO BYLO O NĚM NAPSÁNO

Není snad nikoho, kdo by neslyšel o létajících talířích, ať už tyto objekty existují nebo neexistují. UFO (Unidentified Flying Object, tedy neidentifikovaný létající objekt) je jev, při kterém pozorovatel hlásí situaci, kdy spatří na obloze předmět, jehož povahu není schopen racionálně vysvětlit.

Fenomén UFO se stal široce známým v roce 1947, kdy došlo k události, která se stala nedaleko města Roswell v Novém Mexiku, pouhých 127 kilometrů odtud. Tato událost zahrnovala údajnou havárii neidentifikovatelného létajícího objektu. Od té doby se označení UFO (Unidentified Flying Object, tedy neidentifikovaný létající objekt) stalo celosvětově uznávaným pojmem. Kdo stojí za tímto fenoménem? To zůstává zahaleno v dokonalé tmě. Nicméně čas nezůstává stát, a tak je otázkou, kdy už se dozvíme více!

Navzdory široce rozšířené tendenci tabuizovat toto téma, existuje poměrně mnoho důkazů, které naznačují, že tyto neidentifikovatelné létající objekty nejsou pouze výplodem lidské fantazie. Tento jev je pozorovatelný v různých historických obdobích, což dává této problematice na vážnosti.

Pojďme si přiblížit několik konkrétních příkladů:

1. Norimberk, Německo, duben 1561

Svědci zaznamenali neobvyklé pozorování v období dubna roku 1561. Popisovali, že na obloze zahlédli „kouli“, „kříž“ a „talíř“, které se zdánlivě utkaly. Tato pozorování byla tak záhadná, že byla zachycena na rytinách a kresbách z té doby, což dodává jejich významu historickou váhu.

2. Aurora, Texas, duben 1897

Ve městě Aurora v Texasu v dubnu roku 1897 mělo údajně dojít k incidentu, kdy neidentifikovaný objekt zasáhl větrný mlýn. V troskách bylo objeveno tělo, které údajně náleželo mimozemšťanovi. Toto tělo bylo později pohřbeno na neoznačeném místě, a toto tvrzení se stalo součástí legendy města.

3. Roswell, Nové Mexiko, červenec 1947

V červenci roku 1947 se Roswell v Novém Mexiku stalo synonymem pro UFO. Místní rančer objevil trosky zřejmě neidentifikovatelného objektu. Někteří lidé tvrdili, že šlo o kosmickou loď a dokonce tvrdili, že viděli těla mimozemšťanů. Vojenské vzdušné síly však tvrdily, že se jednalo pouze o meteorologický balon s figurínami. To však nepřesvědčilo mnoho lidí, kteří dodnes věří, že vláda USA chtěla tuto událost utajit. (Zdroj: Česká televize)

Tyto historické příklady nám ukazují, že fenomén UFO a pozorování neidentifikovatelných objektů na obloze má hluboké kořeny a nejedná se pouze o nedávný jev.

TÉMA, O NĚMŽ SE NEDISKUTUJE

Nepochybně za všemi událostmi spojenými s tímto fenoménem nelze jednoznačně tvrdit, že jde o návštěvníky z vesmíru, neboť je velmi snadné zaměnit různé jevy a objekty na obloze. Nicméně to neznamená, že všichni pozorovatelé jsou prostoduchý jedinci, kteří jsou schopni zaměnit kometu za letadlo. Mezi svědky těchto neobvyklých jevů můžeme najít i zkušené a fundované osobnosti, jako jsou astronomové, piloti letadel a další odborníci.

Jejich svědectví a pozorování jsou často založena na pečlivém pozorování a vědeckém přístupu. Tito svědkové jsou schopni rozlišit běžné jevy na obloze od těch neobvyklých a nerozluštitelných. To nám ukazuje, že fenomén UFO a neidentifikovatelných objektů na obloze není pouze záležitostí nerozvážných spekulací, ale může být objektem seriózního zkoumání a výzkumu.

Známý český producent, scénárista a režisér Petr Vachler, během natáčení dokumentárního seriálu „Přísně Tajné Projekty UFO: Odtajněno,“ sdílí svůj vlastní zážitek s tímto záhadným jevem. Při práci na tomto projektu se Vachler s jeho štábem ocitl na Šumavě, nedaleko od Strakonic. V této oblasti pozorovali bezhlučný objekt, který měl tvar diamantu s oblými hranami a černou grafitovou barvou, která neprodukovala žádné odlesky. Tento záhadný předmět visel šest metrů nad zemí a pomalu stoupal k nebi. Ve výšce deseti metrů změnil směr a postupně zmizel za horizontem.

Můžeme se ptát, zda těmto příběhům lze důvěřovat? Pokud bychom je zpochybnili, museli bychom zároveň zpochybnit věrohodnost některých celebrit a dokonce i nejvyšších politiků. Například, Ronald Reagan v době, kdy zastával úřad guvernéra státu Kalifornie, spatřil spolu se svou ochrankou tajemnou světelnou kouli, která letěla přímo vedle jejich letadla ve výšce cca 10,5 kilometru.

Ještě předtím, než se Jimmy Carter stal americkým prezidentem, zažil neobvyklou událost, kterou sdílel s dalšími svědky. Carter uviděl podivný objekt, který zářil mnoha různými barvami. O tomto incidentu, až čtyři roky poté, vyplnil dokonce oficiální zprávu s podrobným svědectvím. Aby toho nebylo málo, australský herec Russell Crowe nahrál na internet video, na němž je podle jeho slov zachycené UFO. A tak bych mohl pokračovat dál a dál, ale tím bychom se nedostali k meritu věci, tedy proč je UFO pro tuhle společnost pomyslným strašákem, jemuž většina obyvatel nechce ani naslouchat

Nedává to smysl, že by se zde nebeští návštěvníci veřejně projevovali, zatímco bezpečnostní instituce musí jejich existenci a přítomnost složitě popírat. To platí zejména v případech, kdy jsou UFO vybaveny maskovací technikou, která podle očitých svědků dokáže tyto objekty zneviditelnit. To nás nutí k otázce, zda jsou UFO skutečně mimozemského původu, nebo zda tyto inteligentní bytosti nejsou spíše z jiných dimenzí či časoprostorů.

Nicméně, zdá se, že tito možní návštěvníci se záměrně neprezentují veřejnosti a ignorují nás. Zdá se, že jim nezáleží na tom, co si o nich myslíme, protože striktně dodržují své vlastní plány, o kterých můžeme pouze spekulovat. V tomto světě je bohužel obtížné akceptovat něco, co nelze racionálně vysvětlit, i když existuje mnoho svědectví od důvěryhodných svědků. A právě o tom to celé je - když víme, že vlastně nic nevíme!

PRAVDA JE NĚKDY SKRYTÁ NA NEČEKANÝCH MÍSTECH

Jsem přesvědčen, že některé sci-fi filmy mohou obsahovat skrytou pravdu, která nám uniká. Zaměřil jsem se na některá filmová díla, která by mohla obsahovat zásadní pravdu – alespoň to tak vypadá.

Kdybychom se inspirovali světem známým z filmu „Muži v černém“, mohli bychom tím lépe pochopit, proč se UFO stále tají a proč jeho existence může mít tak velký vliv na naši vlastní existenci, o které možná nemáme dostatek informací. Může být naše lidská rasa výsledkem mimozemského zásahu? To jsou otázky, na které se snažím najít odpovědi.

Co když s námi mimozemšťané žijí bok po boku, aniž bychom o nich cokoli věděli? A co když je váš šéf nebo učitel, mimozemšťan? Jak byste na takovou skutečnost reagovali? Zdá se to být šílené věřit tomu, že tu mimozemšťané žijí s námi, nicméně, jakékoliv zamlčování této odvážné myšlenky jen posiluje. Pokud žijí s námi v utajení s tím, že ti nahoře o nich ví, ale nepřejí si, aby ti dole o tom věděli, potom asi nikoho nepřekvapí, že kvůli tomu byla založena tajná organizace MUŽI V ČERNÉM, jejímž jediným úkolem je veškeré důkazy o mimozemšťanech působících na tomto světě, co nejdůkladněji zamést pod koberec.

V tomto hollywoodském filmu zaznělo: „Muži v černém je spolek, který dává pozor na ufony žijící v New Yorku, jež se maskují za běžné lidi. V současné době je na planetě 1500 mimozemšťanů, dvě třetiny přímo tady na Manhattanu. Většina z nich je slušná, chce se jenom uživit. Taxikáři? Míň než by sis myslel. Spousta lidí nemá o tom tušení, a ani o tom vědět nechtějí, jsou šťastní, myslejí si, že mají všechno na háku. Agenti v černém pak musí upravovat paměť všem občanům, kteří na mimozemšťany narazí, případně i agentům odcházejícím do důchodu.“

Pokud se v tomto filmu skutečně nachází utajovaná pravda, což nelze vyloučit, pak se nedivme, že se vše tváří tak, jako by mimozemšťané neexistovali, i když opak je pravdou! Mnohé vlády jim umožnily žít nenápadně mezi lidmi, jen aby se o tom současná civilizace nedozvěděla. Proč tomu tak je? Odpověď znovu nalezneme ve filmu Muži v černém, kde zazněla citace: „Ale proč ty tajnosti? Lidé jsou chytří, zvládli by to. Člověk je chytrý, ale lidé jsou hloupí a nebezpečná zvířata.

CO ŘÍCI NA ZÁVĚR?

Je tedy velkou neznámou, zda někdy dojde k odhalení pravdy o UFO. Ačkoli pravda obvykle nakonec vyjde najevo, nemusíme se obávat, že bychom za několik let s hrůzou zjistili, že již nejsme lidmi, pokud budeme mít v sobě více mimozemských genů než genů našeho vlastního druhu Homo sapiens! Mohli bychom být od samého počátku našich dějin laboratorním experimentem nepozemské civilizace? Co nás čeká v budoucnosti? V tomto ohledu vše závisí na jejich rozhodnutí, jak jsem již výše uvedl: „Nejvíc záleží na těch nahoře!

Tento článek čerpal inforamce z webové stránky: www.odrazy-tajemna.wz.cz

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz