Hlavní obsah
Umění a zábava

Harry Potter: Jaký by vypadal jízdní řád z nástupiště 9 3/4

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: DALL-E (vytvořeno umělou inteligencí)

Zastavte se na londýnském nádraží King's Cross a prozkoumejte tajemství nástupiště 9 3/4. Odhalte jedinečný jízdní řád Bradavického expresu, který by jistě zaujal každého fanouška Harryho Pottera.

Článek

Pokud jste fanoušek J.K. Rowlingové a její série knih o Harrym Potterovi, pravděpodobně dobře znáte tajemné nástupiště 9 3/4 na londýnském nádraží King's Cross. Toto dobrodružné místo přístupné pouze mladým kouzelníkům se srdcem plným magie, je určeno k odjezdu vlaku do Bradavické školy čar a kouzel. Jak by ale vypadal jízdní řád na tomto zvláštním nástupišti?

Předně, je třeba uvést, že tento jízdní řád by byl pravděpodobně naprosto odlišný od těch, které známe z běžného provozu na nádražích. Určité by měl nějaké unikátní rysy, které by odrážely magickou povahu příběhu.

Jízdní řád by nejspíš obsahoval pouze jeden jediný vlak - Bradavický expres. Ten by odjížděl z nástupiště 9 3/4 přesně 1. září v 11:00 dopoledne. Tento čas a datum jsou pevně stanoveny, a je to jediný čas, kdy je možné se na nástupiště dostat a nastoupit do vlaku. Po zbytek roku je nástupiště neviditelné a nedostupné.

Jelikož se jedná o magický vlak, cesta z Londýna do Bradavic trvá přesně tolik času, kolik je třeba. To by v jízdním řádu bylo uvedeno jako „proměnlivá doba příjezdu“.

V jízdním řádu by také nebyly uvedeny žádné zastávky. Bradavický expres jede totiž přímo z King's Cross do Bradavické školy čar a kouzel bez jakýchkoli přestupů nebo zastávek.

Kromě toho by jízdní řád na nástupišti 9 3/4 nejspíš obsahoval také nějaké významné upozornění. Například by mohl být zdůrazněn zákaz používání kouzel na nástupišti a ve vlaku, výzva k dodržování pokynů pracovníků nádraží nebo upozornění, že pokud někdo zmešká vlak, nebude možné ho dohnat ani nejsilnějšími kouzly.

I přes to, že jízdní řád nástupiště 9 3/4 by byl velmi jednoduchý, jistě by byl zcela fascinující pro všechny fanoušky Harryho Pottera. Je to přece jen jedno z nejzajímavějších nástupišť světa.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz