Hlavní obsah
Vtipy, koláže, karikatury

Jiránkův fór: Babička chtěla ukáznit vnučku a tvrdě narazila

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Josef Jiránek / DALL-E

Když se babička pokusí poučit svou vnučku o důsledcích její neposlušnosti, reakce dívky je nečekaně bystrá a situaci hbitě otočí ve svůj prospěch.

Článek

Pohádka o Červené Karkulce je známá svým příběhem o dívce, která na cestě k babičce narazí na nebezpečného vlka. Tento příběh, který se traduje po generace, v sobě nese především ponaučení o tom, jak je důležité naslouchat radám a varováním. Každá generace se s těmito poučeními setkává znovu a znovu, a pokaždé je interpretuje podle aktuálních okolností a potřeb. V současné době se tento motiv může objevit i v lehčím, humornějším kontextu, kde se role postav a morální poučení obrací vtipným způsobem, a to třeba tak, jak to ukazuje náš dnešní kreslený vtip o babičce a její vnučce.

Foto: Josef Jiránek / DALL-E

Líbil se vám tento vtip? Znáte nějaké další vtipy o dětech, jejich rodičích nebo prarodičích? Pokud ano, podělte se o ně v komentářích.

Anketa

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz