Hlavní obsah
Vtipy, koláže, karikatury

Jiránkův fór: Co bylo dřív?

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Josef Jiránek / DELL-E

Co bylo dřív? Slepice nebo vejce? Podívejte se, jak to může dopadnout, když tuto otázku položíte svojí babičce a ta se zasní a začne vzpomínat.

Článek

Senioři často vnímají minulé časy jako lepší než ty současné, a to z několika důvodů. Za prvé, jejich vzpomínky na minulost jsou často idealizované, protože si pamatují hlavně příjemné zážitky a úspěchy, zatímco negativní aspekty mají tendenci vytěsňovat nebo je vidět v tom lepším světle. Navíc, dřívější doby jim přinášely pocit stability a jistoty, které v současném rychle se měnícím světě mohou postrádat. Technologie a společenské změny jsou pro ně totiž nové a někdy i matoucí. To může vést k pocitu nostalgie po době, kdy byly věci jednodušší a přehlednější. Tímto způsobem se minulost stává symbolem „starých dobrých časů“, kdy život byl podle vnímání seniorů klidnější a méně komplikovaný. A teď se podívejte, jak na staré časy zavzpomínala stařenka z našeho dnešního vtipu.

Foto: Josef Jiránek / DALL-E

Líbil se vám tento vtip? Znáte nějaký další vtipy o důchodcích? Pokud ano, podělte se o ně v komentářích.

Anketa

Co bylo podle vás dřív? Vejce nebo slepice?
Vejce
25,7 %
Slepice
15,4 %
Obojí současně
7,4 %
Je to záhada
51,5 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 136 čtenářů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz