Hlavní obsah

CODEX MANESSE. Heidelberg. Rukopis. Rozluštěn. Cod.Pal.germ.848.

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Jak si udělal císař a král Karel IV. prd5l a žert z vědců a světových odborníků.

Článek

Kodex Manesse.

Přátelé vědci, studenti, historici a lingvisté. V dnešní mojí lekci, vám ukáži to co je psáno v jednom dost důležitém středověkém iluminovaném rukopisu, který se jmenuje Codex Manesse.

Nejdříve vám napíši to, co je o rukopisu všeobecně publikováno.

Codex Manesse je největší sbírka německých básní a písní z počátku 14. století. Vzniklá v písařské dílně v Curychu. Dnes je uložena v Heidelberské univerzitní knihovně. Tvoří ji 426 pergamenových fólií na nichž je zapsáno 600 slok převážně milostné lyriky.

Milostné verše a průpovědi od 140 autorů jsou provázány 137 iluminacemi, na nichž jsou vyobrazeni jednotliví autoři od císařů až po prosté občany. Mezi nimi je i český král Václav II. a v kodexu jsou mu připisovány 3 milostné básně. Český překlad jedné z nich byl nalezen v roce 1819 a s označením Milostná píseň krále Václava se stal součástí takzvaného Sporu o Rukopisy.

Rukopisu Zelenohorskému a Královédvorskému jsem se také dost dlouhou dobu věnoval a tak vás v některých budoucích lekcích seznámím s tím , jaký je jejich správný obsah a tedy i jejich správný význam. A jaké tajnosti rukopisy skrývají.

Dnešní lekce z historie se ale bude týkat KODEXU MANESSE.

Samotný kodex je jistě pro řadu vědců a odborníků záhadou a tak jsem tu opět JÁ, který samozřejmě zná a tak jsem jako vždy připraven vyvést vědce, historiky na světlo. Kde jistě i prozřou ,což by bylo jistě dobré. Tak se učte.

Provedl jsem velice důkladnou analýzu samotného textu a to konkrétně toho, čemu historici a vědci říkají : Milostná báseň krále Václava II. A zjistil jsem, že celý text se týká Václava, ale jiného Václava, který pocházel z rodu Přemyslovců a Lucemburků. A ten konkrétní Václav si jak je i v samotném textu pěkně napsáno, udělal ze všech znalců a historiků pěknou legraci, když píše, že je psaní Žart. Což by se dnes napsalo : ŽERT.

Obrázek : Codex Manesse. Heidelberg. Univerzitní knihovna.

Foto: Josef Zlatoděj

codex manesse

A zde je část textu :

Foto: Josef Zlatoděj

historie

A kdo nám tedy pěkně žertoval, tak to je napsáno v samotném textu té milostné písně. Která ale žádnou milostnou písní není. Což zjistí každý vědec, když bude znát, jak se psalo a šifrovalo ve středověku. Pod tím co vědec vidí a tedy nějakým zápisem běží souběžný text, který je šifrován a který dokáže přečíst jen ten odborník, který zná více, než nějaký vědec historik, který zná jen to co se naučil při svých studiích na nějaké té vysoké škole. Takže můžeme i napsat, že zná velice málo na to, aby dokázal číst, ten souběžný a tedy schovaný text, který je psán pod textem, který je zde i vidět.

A proto jsem tu opět JÁ. Abych vyvedl vědce na světlo. A ukázal jim správný význam toho textu.

Zde je překlad části textu :

Schóne díve tu Ré hyn Süp ( substituce).Léw děl zem 4 Nám mane Annu Boh synca chtě. Ré man díle Sup Deu ččízel ac Ré 3 Wénne i léte ére . Dar to fí. tu sir zem (sem) jen Blic (obrázek) her ak rét maj scáše Jew. Věšš ne němece dáno co ŽART. Hynů í děl i lét 1351 je trůde.Má kůň to snášš. Zdoh sir ni ho. Zná ží Ré s děf i cara grós 35. Klín Ré tu syn. Kůně swěto tulá se. Blice je to (der) mé je bůche (kniha). Wě Deu žen. Žen léta 35 R.I.P. Tu i dům doiče (dítě) Děz synke s Bůh. Der nám couzl vě Woc dilé i smertě An je uččů germáno GEN. wě i Děve ac mane nás to fí dar tu Ré muž Gen. je MYSLA. Z hrad domů sme i Lev (král) len kast ANNE 35 let. Ér vis Blike co snačče synce. Syn IV nás. Hon věc (věk) Anne sabíle ak zem. Jen 3 Ré hyn ac man 2 tróne 62. 3 f žín 3 vede syn an Ré cvísa. Sir mi 2 děl i 35 let. 2 je prv vě i to co let je vě Lew je. Ruc jí dá. SFÍDE je bol. Ztůl a Lev (král) CAR. 23 zpě lid wě. Nefiděl sů ššen to wěc cér má Půl. Rod Fí má Rov. Ré v Lůčče jů ten dům sval je Ré je man on růc. Deu Vénne pěje len nám doico ( dítě) hyne a let 1 Lew ac Léwe 24 conec. Fě RÉ dešš kostel i léte 23. Je rést vět. RÉ je Můtr s niemci de tu Ré ten 24. Ho nuž ččí GEN. ví ac Cér end. Festě mír wí syn ak Cůst RÉ má let matce vě. Vě děv ak IV. 35 jac 4 to let. Dwa syno tu syn Réb. cast.

Překlad současnost :

Hezké dívky tu královny jsou.( hynou). Substituce. Král říkal sem IV. Jsem muž. Annu a syna Bůh chtěl. Král muž v díle Substituce Božích čísel. Je Král Václav i léta doby. Dar to ví zde sir jsem. Je obrázek muže, když ret máš jako žid. Znáš ne německy je psáno jako žert. Hynou i říkám i léta 1351. Je smutek. Má kůň to znáš. Zemřel a už není syn. Znáš žije král s dívkou a Car je starý 35 roků. Klín Ré tu syn. Na koni světem toulá se. Obrázek je to má kniha. Znáš v Bohu žen. Žen roky 35 R.I.P. (odpočívej v pokoji). Tu je dům dítěte. Je to děs syn je s Bohem. To je naše kouzlo zná Voc. Díle i smrt on je učí germáno Gen. Zná i děve a muže. Nás to ví, dar je Král muž. GEN je Mysli. Z hradu doma sme i Král je kasty. Anna má 35 let. Dobu znáš obrázek co znamená synek. Syn IV jsem. Je věc Anna se zabila spadla na zem. A 3 Ré ( kralevic) zemřel. Byl to 2 muž na trůnu. 1362. Třetí ženu vede syn je to královský kvíz. Sir jsem druhý a říkám 35 let. Druhý je první. Znáš i to co roky. Znáš i Král jsem. Ruce jí dá. Svídnická je bolest. Stolec (trůn) a král Císař. 23 spí lid zná. Neviděl jsou ženy to věk dcer má půl. Rod zná má hrob. Král Lucemburk je ten dům. Zval se král je muže rukou. Děju Václav pěje jak nám dítě zhyne ve svém 1 roce Král a Královna 24 zemřel. Znáš Krále šel v kostel i v roce 23. (Anna Svidnická zemřela ve 23 rocích). Je rest vět královen. Je matka 3. Z německa jde tu královna ta 24. Tak co čí je to GEN ? Znáš když víš smrt královen. Sláva a mír zná syn. Jak kostra matky zná roky. Zná dívky jak IV. 35 roků měl IV. Druhý syn to syn. Rébus Kasty.

____________________________________________________

Tak co se historik a vědec dozvěděl .

Každý vědec se po přečtení toho co jsem zde napsal dozvěděl, že vše je opět jinak, než se v nějaké té vysoké škole učil. A že když se bude vědec dobře a kvalitně orientovat v tom co jsem zde i napsal, tak i sám jistě ke svému úžasu zjistí, že samotný text se vztahuje na jiného Václava, než na toho o kterém se i všeobecně všude píše. Tím pádem i vědec a historik jistě sám i zjistil, že text je posunut o několik století, než se všeobecně v akademických kruzích předpokládá a nebo i uvádí.

Protože je v textu psáno o manželkách českého krále Karla IV. tak je jistě všem i jasné, že text se týká doby, kdy vládl Karel IV a tedy roků 14. století.

Dále se vědec a akademik dozvěděl, že to dílo je = ŽERT. A že si autor toho textu udělal velice pěknou srandu za všech, kteří neznají a tedy nedokážou číst správný význam toho žertovného textu.

V textu je psáno o 2 manželce Karla IV. a to o Anně Falcké. ( 1329 - 1353 ). A o jejím dítěti, kterým byl malý Václav, který zemřel , když mu bylo 1 rok. ( 1350 -1351 ). Je tam také psáno o koni. Ze kterého Anna Falcká spadla. Rok 1351 je v textu několikrát zdůrazněn. Zároveň je v textu psán i samotný věk Karla IV. v době skonu jeho prvního syna Václava. To měl Karel IV. = 35 roků.

Dále je v textu psáno o 3 manželce Karla IV. a to o Anně Svídnické (1339 - 1362 ). V textu je psáno, že zemřela , když jí bylo 23 roků. Dále je psáno že to byla jeho Můtr. Takže to byla jeho matka. Dále je v textu psáno o dítěti, které také zemřelo v roce 1362.  To bylo 3 dítě Anny Svidnické. ( chlapec beze jména ).

Dále je v textu psáno o druhém synu Karla IV. A to je dost důležité, protože druhý syn Karla IV. byl český král Václav IV. Jehož matkou byla právě 3 manželka Karla IV. Anna Svídnická.

Celý text je psán jako REBUS. A vy ho musíte vyřešit.

Druhý je první ! Druhý Václav je první, protože první Václav zemřel v roce 1351. ( 1350 - 1351 ).

Každý chytrý akademik a historik si tedy posune dobu vzniku těchto královských básniček, které samozřejmě básničky nejsou, protože se jedná o KVÍZ a RÉBUS. Ze 14 století.

Samozřejmě si to opraví i chytří vědci a historici v Německu. Protože jak je zde vidět, tak mají také veliké mezery ve svém vzdělání. Když by snad nějaký vědec tápal a furt nevěděl vo co go, tak dejte echo a JÁ vám to naservíruji více polopatě, že to dokáže pochopit i debil a nebo vědec, který méně zná.

Tak se učte. Protože to co vám JÁ ukazuji je světový unikát. Vyvolených je málo. Povolaných je dost, ale furt bloudí ve velké tmě.

Chytrý občan to bude jistě i SDÍLET. Každý vědec, historik a nebo nějaký světový odborník, který by chtěl psát vědecky o tom co se zde dnes dozvěděl, tak laskavě i do vědeckého článku napíše, že ten kdo ho naučil a otevřel mu oči, jsem byl JÁ. Tedy učitel Josef Zlatoděj. Jinak bude ty ty ty.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz