Hlavní obsah
Umění a zábava

Voynichův Rukopis. Kvíz II.

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Tento Kvíz se týká zápisu textu rukopisu Voynich.

Článek

Tento druhý Kvíz by měl všem vědcům a i občanům , kteří se sto roků snaží objasnit to, jakým stylem je psán a šifrován Rukopis Voynich.

_______________________________________________

Nejdříve zde ale musím uvést jeden velice důležitý poznatek, který se týká toho, že ač dostane nějaký vědec či nějaký snaživý občan určitou kvalitní nápovědu, která by mu měla i odtajnit jisté důležité věci ohledně významu nějakého obrázku, jako byla například má nápověda ohledně Kvízu I., kde jsem se občanů ptal, jaký význam má rozeta, který je v rukopisu kreslena na Velkém pergamenu (velké folio) na horní levé straně.

Smutné je, že i po třech nápovědách nebyl žádný vědec schopen určit význam té Rozety (růžice). A tak jsem občanům, výzkumníkům a snaživcům musel hodně napovědět a napsat jim, že na tom obrázku jsou kresleny - Ženské pohlavní orgány. Jak je samozřejmě i psáno v textu, který je po kruhovém obvodu té rozety.

Dnešní můj Kvíz číslo II. bude jistě na pochopení lehčí a tak doufám, že se vám ho podaří rychle a úspěšně vyřešit.

Teď sem vrazím obrázek:

Foto: Josef Zlatoděj

1006078 (1) - kopie

Zde si může každý vědec prohlédnout obrázek, který je malován na začátku rukopisu. A to na straně značené 2r. Vědec a nebo nějaký jiný občan si jistě položil otázku co asi tak tento velice pěkný obrázek znamená. Proč ho autor (Eliška z Rožmberka) umístila na začátek rukopisu? Proč tomu tak je, tak vám vysvětlím. Eliška ho umístila na začátek rukopisu, protože ten kdo je chytrý má i šanci a možnost poznat velice důležitou věc, kterou je samotný zápis textu rukopisu. Ten kdo zná méně, tak je samozřejmě na tom hůře, ale zoufat si ještě nemusí protože jsem tu Já. A tak mu i pomohu. Pomáhám totiž velice rád Všem co méně znají a to už dost dlouhou dobu. A Já jsem připraven POMOCI. Tak nezoufejte jako zoufají různí vědci z různých našich univerzit. (a co jich na textu rukopisu pracuje. jmenovat vám je ale nebudu i když je samozřejmě znám)

Otázka mého druhého kvízu zní: Co znamená tato symbolická rostlina?

Co je hodně důležité u toho Kvízu. U tohoto kvízu je důležité pořádně koukat a tedy jen nemžourat na obrázek, jako například sůva z nudlí.

Má nápověda zní: Rostlina roste z kořenu. Kořen je tedy základ.

Slovo vzniká z písmen. Písmeno je tedy základ.

Obrázky: Yale Beinecke Library . MS - 408

Jak jistě každý vědec vidí, tak rukopis není vůbec velká záhada, protože když budete přemýšlet, tak se dílo podaří. Stačí jen používat mozek a né jen něco někde opisovat, jako to dělají různí redaktoři z různých záhadologických plátků, kde se to záhadama jenom hemží.

Tak se snažte a jsem zvědav, který chytrý občan bude mnou pochválen.

Foto: Josef Zlatoděj

1006078

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz