Hlavní obsah
Umění a zábava

Voynichův rukopis. Rozluštěn. folio 70v. Ryby

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Kdo bude více přemýšlet, tak velice jednoduše rozšifruje tajemný rukopis, nad nímž shořelo mnoho světových odborníků, jak papír od sekaný. A to jak u nás, tak i ve světě. Tak se snažte.

Článek

Přátelé a nepřátelé. Dnes v další vyučovací hodině se seznámíme s tím, co je psáno a kresleno na straně značené 70 v. rukopisu Voynich. Tato strana je podle mě také dost důležitá, protože vám to dá odpověď na to, jak se dívat na kresby v rukopisu kreslené.

Tato stránka, a i její okolní strany jsou všeobecně vědci popisovány, jako astronomická část. Ve které prý ilustrace obsahují astronomické diagramy, astrologické diagramy a symboly. A náčrtky zvěrokruhu.

Jak už jsem před 13 roky zjistil, tak vědci, kteří se snaží stovky roků dešifrovat text rukopisu, nemají potřebné informace a jistě i vzdělání, tak píší o rukopisu velice špatně. A tak je důležité jim i napovědět a ukázat jim správnou cestu, kterou by měl jít každý, kdo by chtěl spatřit i světlo na konci tmavého tunelu. A kde by ho jistě čekala i velká sláva a jistě i obdiv jeho kolegů a kamarádů vědců.

V našem perimetru, to znamená u nás v Česku se problému dešifrování textu rukopisu věnuje řada chytrých lidí z několika našich univerzit.

Zde si každý může přečíst článek o našich vědcích, kteří na dešifrování textu rukopisu už dlouho, ale bez nějakého úspěchu pracují:

Přátelé, každý, kdo si přečetl ten článek, tak jistě zjistil, že vědců na textu pracuje dost, a to je jistě dobré zjištění. Ale je zde jedno velké Ale. Co nám to kolega Zelinka v článku říká je velice špatné. Podle toho se dá i vyvodit, že vědci nemají vůbec ani páru o tom, jaký je skutečný význam rukopisu, a proto bloudí všude možně po světě, až tým, který vede kolega Zelinka zakotvil někde v Indii. Možná je to tím, že je vede mentor Arnošt V. který vidí mimozemšťany za každým rohem.

Přátelé vědci. Zde bych chtěl jen připomenout to, co už jsem každému vědci zde u nás i ve světě napsal: Celý rukopis je psán substituční homofonní šifrou.

Kolega Zelinka říká, že rukopis není zašifrovaný, protože když by byl zašifrovaný, tak dnešní počítače by si s šifrou poradily raz dva.

Podle mých zjištění, žádný počítač a ani AI nebude nikdy schopný dešifrovat text rukopisu. A tak práce kolegy Zelinky a jeho spolupracovníků O. Zmeškala z brněnského VUT a olomouckým týmem vedeným matematikem J. Andresem a kolegů z amerického Memphisu je tedy dost špatná, a tedy i bídná.

Velice pěkné je například tohle: :-)

V nejbližší době připravuje I. Zelinka spuštění projektu na bázi takzvaného crowdsourcingu, což v přeneseném významu znamená = Moudrost davů. To by mělo znamenat = Celoplanetární zapojení do výzkumu. Jehož podstatou je sdílení informací, takový = Planetární brainstorming.

Přátelé vědci a studenti, moudrost davů je jistě dobrá. A proto se zde i učte, ať je nás více a pak nás bude jistě velký dav, hodně moudrých hlav.

Zatím to vypadá, že celoplanetární mozek mám tedy jenom JÁ.

A proto vám mohu i napsat, jaký je význam obrázku na straně značené 70v a jaký je i význam textu toho folia.

Obrázek. Beinecke Library Yale. MS - 408.Folio 70v.

Foto: Josef Zlatoděj

ryby jan II

Jaký je význam tohoto obrázku: na této části z celkového obrázku, který jsem vám vybral, vám ukáži, kdo je muž, který stojí uvnitř žíly (sudu). Aby byl vědec schopen zjistit jaký má obrázek význam, tak musí samozřejmě číst text, a to na celé stránce tohoto folia. Když tedy bude schopen číst text, tak se i dočte, že muž se jmenuje Jan II. z Rožmberka. A na foliu je psáno, kdy se Jan narodil a kdy i zemřel. Jan byl otcem Elišky a ta je i autorem tohoto obrázku.

Význam obrázku nemá nic společného s astrologií, astronomií a zvěrokruhem.

Střed obrázku, kde jsou kresleny 2 ryby má na této straně rukopisu tento důležitý význam. Eliška v textu píše o smrti otce, a tak šikovně spojila význam slova ryba dohromady se slovem = R.I.P. (latina). Význam: Odpočívej v pokoji.

_______________________________________________

Napíši vám část textu:

I pěji děj 8 cóna 2 zrac act co ac cólo sltco ěz sltco zls i slz ac cdo, act ho scóna Rof i ččti slto Rip. Osmo rejpá fóna risoc slto act Oc to i scóno to co i Foc ěz jej nás z Díf ac co Cór jí fíšš to Díf 6 žil 4 zná syny i řado.

Ztár Jan a syn otca Oc spát otsca. 8 jí Bol zls i Fítoc Anaej. Otco Pizco to noc Caztlo dlí Otsc co sir an zpí Pan 2 otco Pár. Ots lid ššif z Říno Scon dlí otsca Oc sltc Lásko zlt scón zltc Col zls i zltca Siro 2 jez sfán. Taje fí.

_______________________________________________

Na tom sudu (boží soud, nebo Oko) jsou malovány důležité obrazce. Důležité jsou ty 3 uprostřed. Které ukazují věk Jana II. Z Rožmberka. každý vědec by si měl uvědomit, že všechny znaky v textu rukopisu mají svou číselnou hodnotu. A tak se vědec podívá na dvojité písmena O (O +o). Znak písmena O má číselnou hodnotu 7. A tak budete počítat. Celkem se to tam 3krát opakuje. (O +o +O +o +O +o) = 42. Tím vám Eliška nakreslila věk, kterého se dožil její otec Jan II. z Rožmberka. Jan II. zemřel, když mu bylo 42 roků, a to na nemoc mor. Eliška píše že skonal v měsíci říjnu. (říno skon)

Menší kruh postav jsou všechny děti. A to 10 dětí, které zplodil Jan II. z Rožmberka a jeho manželka Anna Hlohovská.

Pan II. a nebo otco pár. = znamená Jan II.

Caztlo dlí. Znamená. Kaple a nebo kostel, kde je umístěna rakev.

2 jez sfán. Znamená. Že je oslovován druhý. Jan II.

osmo rejpá. Význam, osmá píše (Eliška se narodila jako 8 v pořadí, a tak v rukopisu také o sobě píše, jako o osmé).

act ho scona rof. znamená = Akt jeho smrti hrob.

Cór. znamená = dcera. (cór, córka = Eliška byla po matce polka)

Význam věty: Co cór jí fíšš to díf to 6 žil 4 zná syny i řado. (Překlad současná mluva: Co jsou dcery její víš to dívek je 6 žilo 4 syny znáš jsou v řadě.)

Ta věta vám ukazuje, že v menším kruhu jsou v řadě všechny děti, co porodila Anna Hlohovská. 2 děti mají hvězdy směrem k sobě. Tím je znázorněno, že se jedná o dvojčata. (Ale to už jsem vám psal v minulém článku, kde jsem to i více popsal.)

_______________________________________________

Když by chtěl někdo vědět více o dětech, které porodila manželka Jana II z Růže, tak ať se podívá sem:

Tam je nakreslena celá sestava dětí, a to jak Anny Hlohovské. Tak i celá sestava dětí Elišky z Rožmberka.

Eliška měla celkem 3 děti ve dvou porodech:

Ulrich von Hardegg a Johan von Hardegg narozeni = 1485. Dvojčata. A třetího syna Juliuse, který se narodil roku = 1500.

Anna Hlohovská porodila celkem 10 dětí. 6 dcer a 4 syny:

1. Jindřich. 2 Kateřina. 3 Wok II. 4 Petr IV. 5 Barbora + 6 Markéta (dvojčata 1460). 7 Hedvika. 8 Eliška. 9 Johanka. 10 Oldřich.

________________________________________________

Zde je celé folio 70v. Ryby. Beinecke Library Yale.

2 ryby. Zemřel Jan II. z Rožmberka. RIP 2. Odpočívej v pokoji Jane II. z Růže.

Foto: Josef Zlatoděj

1006200

Tak zde máte Moudrost jednoho z davu. Tak se snažte, ať je nás více, až vytvoříme celoplanetární mozek od východu na západ a od severu až k jihu.

_____________________________________________

Přátelé tuhle jsem si poslech jeden pořad z nějakého rádia, kde jeden vědec, který zkoumá ten záhadný rukopis popisoval jedné redaktorce, jak on vědecky vidí text a jeho celkový pohled na rukopis. On tam například říká tohle: V rukopisu není kreslen ani jeden muž. Tak tím můj poslech té ptákoviny skončil a následně jsem poslal paní redaktorce email s tím, že ten její chytrý host nezná o rukopisu vůbec nic a jen si tam honil triko, když v rádiu všem sdělil, že v rukopisu není kreslen ani jeden muž. Napsal jsem to samozřejmě slušně. Protože jsem jí sdělil, že ten snaživec nezná o rukopisu vůbec nic a říká samé blbosti. (V rukopisu je totiž kresleno spousta mužů.) Její reakce samozřejmě byla taková, jakou jsem si i představoval. Místo, aby byla redaktorka ráda, že se taky ode mě něco kloudného dozvěděla, tak začala dělat fóry. Z toho jsem hned usoudil, že například nějaký redaktor, který sedí u mikrofonu a čte něco z papíru, tak tam asi také nebude potřebovat moc přemýšlet, protože mu stačí jen něco přečíst. Takže tam také nějaký ten planetární mozek nenajdete. Tam je to na draka.

Tak příště Pa. :-)

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz