Hlavní obsah
Názory a úvahy

Kam ve skutečnosti vede cesta elektromobility v EU

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Seznam.cz

Možná je to taková pokročilá strategie EU, jak přesvědčit lidi, že jízda s elektromobilem je sice moderní, ale nakonec přece jen trochu drahá, nepraktická a trapná.

Článek

Možná je to taková pokročilá strategie, jak přesvědčit lidi, že jízda s elektromobilem je sice moderní, ale nakonec přece jen trochu drahá, nepraktická a trapná. EU nám prostě posílá signál: „Zdražíme spalovací auta v rámci omezování emisí, alternativa ve formě elektro aut je také drahá a navíc nepraktická. Tím pádem - hurá na kolo!“. No jasně, možná EU chce, abychom všichni přestali jezdit na benzín a diesel, protože chtějí, abychom místo toho vypadali, jako bychom vystoupili z nějakého retro sci-fi románu. Elektromobily jsou jen takovým prvním krokem. Brzy nás asi přinutí povinně se zásobovat energií ze solárních panelů nebo tak něčím a budeme všichni jezdit maximálně tak na elektrokolech, abychom se cítili opravdu ve „spojení s přírodou“.

Samozřejmě, cesta musí být krok za krokem přes elektromobil až k jízdnímu kolu, a to včetně zdražení cen za klasická auta s benzínovým motorem. Navíc s vyhlídkou na blížící se pangalaktický megaban spalovacích motorů. Mezitím nám pomůže zákaz vjezdu aut se spalovacími motory do měst. Pokud tam nějakou náhodou přeci jen budeme moci vjet tak pouze třicetikilometrovou rychlostí, a to už je opravdu jízda na kole rychlejší. A proč? No přece proto, abychom si uvědomili, jak moc jsou spalovací motory staromódní, škodlivé a bůhví co ještě. Geniální, ne?

Všechno v souladu s evropským plánem přesunout nás z našich pohodlných aut na cestu, kde budeme buďto válčit s elektrickými nabíječkami nebo radši sáhneme po dvoukole. Elektromobilita – předstupeň k cyklistické revoluci.

A nezapomeňte si vzít bicykl na jízdu do práce (stejně nám nic jiného nezbyde), protože spalovací auta budou exkluzivním zbožím pro bohatší vrstvy!

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám