Hlavní obsah
Cestování

Opuštěný resort v turecké Antalyi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Karel Suchý

Opuštěný resort v Antalyi

Pokud nepatříte mezi klasické plážové povaleče, nebo do letoviska míříte již po několikáté, máme pro Vás tip. Nedaleko Kemeru, ve vesnici Çamyuva, se nachází velký opuštěný hotel se zábavním parkem

Článek

Území resortu se skládalo ze dvou částí, spodní (s fontánami a pláží) a horní (se zábavním parkem, bazény a tobogány), spojených mostem přes dálnici. Kromě velké budovy bylo hostům nabídnuto bydlení v malých domech v horní i dolní části. Z horního resortu vedla dokonce lanovka!

Hotel se z ekonomických důvodů zavřel asi před deseti lety, ale ne hned. Nejprve se uzavřela jedna část, následovaly problémy s vyplácení mzdy personálu, což se odráželo na chování k posledním rekreantům, což jen uspíšilo uzavření celého resortu.

I po úplném uzavření je však toto místo dodnes velmi oblíbené mezi rekreanty ze sousedních provozních letovisek, zejména rusky mluvících: téměř všechny rovné plochy jsou pokryty zprávami z různých měst Ruska, Ukrajiny, Kyrgyzstánu atd.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:
Antalya

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz