Hlavní obsah

Migrační pakt je schválen proti vůli obyvatel evropských zemí.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Evropská elita ztratila kontakt s obyčejnými lidmi a nepřihlíží k jejich zájmům.

Článek

Migrační pakt je schválen těsnou většinou, rozhodnutí úředníků kritizují téměř všichni obyvatelé evropských zemí.

Je třeba volit takové poslance do evropského parlamentu, kteří respektují vůli občanů.

Politické ovzduší nahrává krajní pravici v Evropě. Spojuje je odpor k migraci a důraz na křesťanskou identitu Evropy. Migrační balíček nezlepšil pravidla ve prospěch zpřísnění migračních pravidel. Nikdo nevěří tomu, co se nepodařilo desetiletí - skutečně důsledné principy návratové politiky. Slova ministra Rakušana: „Negací všeho, žádného posunu v řešení nelegální migrace nedosáhneme“. Ale my máme právo nesouhlasit. Cituji kanditátku STAN Nerudovou: „Musíme hledat řešení a naopak tvořit, protože to je to, co Evropa potřebuje a také to, co lidé chtějí“. Lidé to nechtějí, paní Nerudová. Nejen v České republice. Proto včera v Bruselu demonstrovali.

Lidé v Evropě nechtějí donekonečna na úkor svého klidného a spokojeného života řešit problémy světa. My Češi na to nemáme finance ani chuť, dostat se do stejné situace, jako je dnes Německo, Švédsko, Francie, Velká Británie. Vpustit do země tolik lidí zcela odlišných kultur, náboženství a přesvědčení byla vážná chyba. V zemích se vytvářejí zájmové skupiny.

Dovolte vybrat několik vět z amerického Pew Reserch center: …počet lidí hlásících se k islámu v západoevropských zemích nelze zastavit. Hlavně vzhledem k vyšší porodnosti muslimských rodin, které v nich už žijí. Za čtvrt století by měla být téměř pětina populace muslimská ve Švédsku, Británii a Francii. Tak to prorokoval Kaddáfí: „Přes dělohy našich žen dobudeme Evropu“. Ani to netrvalo tak dlouho. A to my chceme?

Amnesty International upozorňuje na riziko, že v rámci nových zásad migračního paktu může dojít k porušování lidských práv migrantů, kteří utíkají před konflikty, pronásledováním a ekonomickou nejistotou. Kdo se zabývá našimi právy na klidný život v souladu s našimi tradicemi, historií a náboženstvím?

„V Evropě je pátá kolona, která o migranty stojí“, řekl Zaorálek. Souhlasím. Jak jinak uvěřit, že v Německu chystají „klimapasy“, které umožní migrantovi požádat o azyl z důvodu nepříznivých klimatických podmínek v jeho zemi. Důvodem poskytnutí azylu je snad i odlišná sexuální orientace migranta. Zkušenosti ze zemí, které se s problémy migrace dlouhodobě potýkají, jsou převážně kritické. Nepřispívají k ekonomickému rozmachu, jsou sociální a ekonomickou zátěží. Nerespektují pravidla hostící země, žijí dle svých tradic, prosazují se na úkor obyvatel. Chci znát důvod, proč pouštíme do Evropy další miliony migrantů, zejména, pokud víme, že nepřicházejí z válečných oblastí a proč ti, kteří přišli z válečných oblastí, se nyní, v míru, nevracejí budovat svou zemi.

Pokud jsou země, které o přijímání migrantů skrytě stojí a migraci podporují, ať nás nežádají o pomoc. Staráme se spolu se Slovenskem, Polskem, Maďarskem o ukrajinské uprchlíky, kdy Ukrajina je ve válce. Nežádali jsme o pomoc finanční, ani o přerozdělení uprchlíků do jiných zemí. Ale tady se jedná o legální migraci, poskytnutí azylu dobrovolně. Také velká část uprchlíků pracuje, vesměs se bez problémů zařadili do naší společnosti.

Pokud se politika EU nezmění, nebude dohoda o ochraně vnějších hranic a známé organizace nepřestanou "zachraňovat"migranty od břehů Afriky, obávám se, že dojde v Evropě ke změně politických sil, k nechtěné převaze extremistů.

Proto volte s rozmyslem, volte do evropského parlamentu ty politiky, kteří budou myslet na Vás, Vaše blaho a klid a mír v Evropě. Jen volby správných politiků, kteří respektují naše přání, sdílejí naše hodnoty mohou zajistit i naši prosperitu.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz