Hlavní obsah
Názory a úvahy

Policie zaklekla šestnáctiletého. V pořádku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dehonestování policie při zákrocích proti lidem, kteří porušují zákon a ohrožují naše bezpečí a majetek je nefér.

Článek

Nemluvím jen o případu z tohoto týdne, kdy se policie snažila „zpacifikovat“ mladíka, který neuposlechl výzev, kladl odpor při zatýkání a byl agresivní. Proto policie použila povolené hmaty a chvaty.

Na mladíky, kteří kopali do aut na sídlišti v Českém Krumlově přišlo policii oznámení na tísňovou linku. Policisté konali svou práci. Údajné bití, jak tvrdila známá mladíka se nepotvrdilo. Koho se to vlastně zastávala? Proč obviňuje policii o nepřijatelnosti zákroku? Koho to vlastně omlouvá? Výrostka, který ničí majetek? Není uváděno, jestli byl pod vlivem alkoholu nebo omamných látek. Nic ho neomlouvá za jeho čin. Týden před touto událostí bylo hlášeno poškození vozidel v témže městě. Jsem ráda, že i v případech mladistvých delikventů existují postihy. Útoky na lidi, krádeže, poškozování majetku. Spoléháme se na policii a slušný člověk se nemusí bát, že ho policie neoprávněně „zaklekne“.

Policie je často kritizována za zákroky, které jsou oprávněné. Je to vůči nim nevděk. Spíše se bojím, abychom v zájmu falešné humanity nedopadli tak, jako v případě, který se odehrál v USA, kdy recividista Floyd byl zakleknut a bohužel zemřel. Falešná solidarita s opakovaně trestaným mužem za kriminální činy, prodejcem a uživatelem drog, který neuposlechl výzvy policisty a musel být zpacifikován, zachvátila Ameriku. Policista byl tvrdě potrestán.

I u nás občas dojde k omylu při zásahu nebo jinému pochybení policie. Ale i tady je věc prošetřena a dojde k nápravě. Spíše bych chtěla vyzvat veřejnost k spravedlivému postoji k případům, jako byl tento, kdy policie zakročila ve prospěch občanů při ochraně jejich majetku.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz